Предсједник обећао награде за шампионе и освајаче купа РС

Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је синоћ да ће донијети одлуку да клубови освајачи Фудбалског првенства и Купа Српске буду награђени са по 500.000 КМ. Говорећи на свечаности поводом 20. годишњице Фудбалског савеза Српске, Додик је рекао да ће другопласирани клуб бити награђен са 200.000 КМ, а трећепласирани са 100.000 КМ. "То ће бити […]

субота, 15 септембра, 2012 / 09:55

Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је синоћ да ће донијети одлуку да клубови освајачи Фудбалског првенства и Купа Српске буду награђени са по 500.000 КМ.

Говорећи на свечаности поводом 20. годишњице Фудбалског савеза Српске, Додик је рекао да ће другопласирани клуб бити награђен са 200.000 КМ, а трећепласирани са 100.000 КМ.

"То ће бити стимуланс, али уједно и обавеза да се иде напријед у развоју и давању доприноса у фудбалу Српске“, рекао је Додик, наглашавајући да је Фудбалски савез дао допринос у афирмацији Српске.

Он је нагласио потребу већег рада са младим селекцијама и екипама, те да ту активност већ проводи овај, али и други спортски савези у Српској.

Додик је на свечаности примио и посебну плакету Фудбалског савеза Републике Српске, за коју је рекао да је доживљава као признање Српској која је омогућила и несметан развој спорта.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић истакла је да је Фудбалски савез Српске био први формирани савез, који је потом за собом "повукао" и формирање других савеза у осталим спортовима.

Она је нагласила да је овај савез креатор и да ради непрестано на развоју фудбала у Српској.

Предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Миле Ковачевић нагласио да се у овом тренутку, усљед кризе, многи фудбалски клубови налазе у тешком стању, изразивши наду да ће се са институцијама Српске наћи системска рјешења за садашњу ситуацију.Оставите одговор