Предсједник Кине у Србији, потписани уговори за изградњу обилазнице око Београда

У присуству предсједника Кине Сија Ђинпинга и предсједника Србије Александра Вучића, у Пекингу су данас потписана потписана два споразума у области инфраструктуре за пројекте који се спроводе у Србији.

уторак, септембар 18, 2018 / 20:45

Потписани су оквирни споразум између Владе Србије и Кине о обезбјеђењу концесионог зајма Србији за изградњу обилазнице око Београда, као и уговор о државном концесионом зајму за изградњу дионице обилазнице око Београда на ауто-путу Е70/75 од моста преко Саве код Остружнице до Бубањ Потока.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, која је потписала споразуме, рекла је Уговором о финансирању изградње обилазнице око Београда испуњен посљедњи услов да се изградња ове стратешки важне саобраћајнице за Србију заврши послије 30 година, јавили су београдски медији.

„Обилазница око Београда је стратешки важан пројекат не само за Београд, већ за целу Србију. Кроз Србију данас пролази скоро 20 милиона возила више него пре четири године, а обилазница је саобраћајни прстен на којем се укрштају најважнији путни правци, Коридор 10 и Коридор 11“, рекла је Михајловићева.

Како је објаснила, завршетком обилазнице око Београда транзит кроз Србију ће се одвијати још брже, а теретни саобраћај ће бити измјештен из Београда.

Предсједник Србије борави у вишедневној посјети Кини, током које је потписано неколико вриједних споразума, међу којима и о инвестицијама у град Зрењанин, улагању у РТБ „Бор“ и о изградњи кинеског индустријског парка у Борчи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *