Предсједник даровао 50.000 приједорском вртићу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик даровао је данас Дјечијем вртићу „Радост“ 50.000 КМ, намијењених за обнову објекта „Сњежања“ на Пећанима који је трошан, па већ шест година није у употреби. "Чуо сам да вам је за проширење капацитета потребно 75.000 КМ. Ево, дајем 50.000 КМ, а остало нека да начелник општине", рекао је Додик приликом […]

четвртак, март 3, 2011 / 17:24

Предсједник Републике Српске Милорад Додик даровао је данас Дјечијем вртићу „Радост“ 50.000 КМ, намијењених за обнову објекта „Сњежања“ на Пећанима који је трошан, па већ шест година није у употреби.

"Чуо сам да вам је за проширење капацитета потребно 75.000 КМ. Ево, дајем 50.000 КМ, а остало нека да начелник општине", рекао је Додик приликом посјете овој предшколској установи.

Додик каже да и сам има унука Стефана и унуку Исидору, који иду у вртић у Бањој Луци.

Директор Дјечијег вртића "Радост" Душанка Божић рекла је да ова установа има 400 дјеце у примарном програму и још стотињак малишана у програму припреме за школу и да располаже централним објектом и подручним одјељењима у Љубији, Омарској и насељима Урије и Пећани.

"На Пећанима имамо два објекта од којих је један у функцији, а други није јер је дотрајао и јер је служио као колективни смјештај за вријеме и након рата", навела је Божићева.

Она је додала да ће овим новцем објекат на Пећаним бити реновиран и оспособљен да прими више од 50 дјеце у двије васпитне групе.  0 КОМЕНТАРА

  1. Ако је Додик дао своје личне паре, свака част. Али,ако је дао државне паре, треба га кривично гонити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *