Предсједник Чешке: ЕУ је бесмислено увела санкције Русији

Предсједник Чешке Милош Земан упозорио је на примјеру санкција против Русије како је нефер када силе захтијевају од држава да се одрекну неких својих савезништава да би остале њихов савезник и заложио се за стратегију „свих азимута“ у Европи – од Атлантика до Тихог океана.

петак, новембар 3, 2017 / 20:06

„Уколико вас неко тјера да се одрекнете неких савезништава како бисте остали његов савезник, то је нефер… Тврдим да је Европска унија поступила бесмислено када је увела санкције Русији.

А онда је Америка увела санкције против Русије али те санкције иду против енергетских интереса ЕУ и сада Унија против њих протестује. Зар то није лицемјерје?“, казао је Земан у редовном недјељном интервјуу за чешку приватну телевизију Баранадов.

Чешки предсједник апеловао је да се укину те, како је казао, бесмислене санкције против Русије и поново се заложио за стратегију „свих азимута“ – по рецепту некадашњег француског предсједника Шарла де Гола који је Европу видио као простор за савезништва од Атлантика до Урала, укључујући ту и Русију.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *