Предсједница обећава Бразилцима: Сви приходи од нафте ићи ће у образовање

Бразилскa предсједница Дилма Русеф најавила је низ реформи у настојању да оконча вишедневне антивладине протесте. У телевизијском обраћању она је најавила да ће нацрт новог плана бити од користи јавном саобраћају и да ће сви приходи од нафте бити употријебљени за образовање. Она је најавила да ће неколико хиљада љекара бити ангажовано из иностранства како […]

субота, 22 јуна, 2013 / 12:43

Бразилскa предсједница Дилма Русеф најавила је низ реформи у настојању да оконча вишедневне антивладине протесте.

У телевизијском обраћању она је најавила да ће нацрт новог плана бити од користи јавном саобраћају и да ће сви приходи од нафте бити употријебљени за образовање.

Она је најавила да ће неколико хиљада љекара бити ангажовано из иностранства како би побољшали националну здравствену службу.

Нешто раније, Русефова је одржала ванредни састанак владе ради разговора о протестима.

Демонстрације су почеле због раста цијена градског превоза у Сао Паолу, али су врло брзо захватили цијелу земљу јер су људи били незадовољни због корупције у владајућим структурама и другим питањима.

У четвртак увече, више од милион људи било је на улицама бразилских градова и пријављено је насиље током којег је повријеђено неколико десетина а погинуле су двије особе. Протести су настављени и јуче.

Поједини демонстранти изражавали су и негодовање због трошкова одржавања Купа конфедерација у фудбалу и Свјетског првенства наредне године.

Свјетска фудбалска федерација /ФИФА/ јуче је снажно негирала спекулације у бразилским медијима да ће бити прекинуто одржавање Купа конфедерација.0 КОМЕНТАРА

  1. ево видители да код нас није толика криза, како је тек народу у Бразилу

  2. Лако је њој ово одрадити кад за се за час скупи милион на улици незадовољних, а како би било да наш диктаторски режим, исто овако све новце од продаје струје и шуме усмјери у образовање!Али шта би њима и њиховим тајкунима остало? Шта би додик обећавао народу, ако не краде од тог истог народа? Шта би вук хамовић и војин лазаревић без додика сарадника, како би они плаћали судске спорове сад у Србији, пошто су им сва врата у додиковом режиму отворена!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *