Предраг Симић: Не зна Србија да Брисел тек кува војвођанску чорбу

Професор Факултета политичких наука /ФПН/ у Београду Предраг Симић оцијенио је у изјави за Срну да ће у Србији многи бити изненађени захтјевима из Брисела у вези са Војводином. "Основа ће бити Устав из 1974. године, али не треба искључити да се могу појавити и неки други захтеви", рекао је Симић поводом изјаве извјестиоца Европског […]

среда, 18 септембра, 2013 / 08:18

Професор Факултета политичких наука /ФПН/ у Београду Предраг Симић оцијенио је у изјави за Срну да ће у Србији многи бити изненађени захтјевима из Брисела у вези са Војводином.

"Основа ће бити Устав из 1974. године, али не треба искључити да се могу појавити и неки други захтеви", рекао је Симић поводом изјаве извјестиоца Европског парламента Јелка Кацина да је сада тренутак за отварање питања уставног и законског уређења аутономије Војводине.

Симић, који је и стручњак за међународне односе, сматра да Кацинова изјава није изненађење и да је "једино неочекивано то што се отвара питање Војводине, а не дејтонске БиХ, јер се очекивао други редослед".

Он је оцијенио да постоји још један "каталог питања" која ће се прије или касније отварати у току преговора Србије са ЕУ о чланству.

"У крајњој линији, мислим и да недавна одлука Европског парламента о механизму за поновно враћање белог шенгена, заправо, треба само да послужи као инструмент притиска на Београд не би ли лакше прихватио захтеве ЕУ који ће долазити", рекао је Симић.

Извјестилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин рекао је јуче да ће Србија у процесу преговарања са ЕУ морати да ријеши бројна питања у вези са аутономијом Војводине.

"Прије свега ради се о увођењу адекватног степена аутономије Војводине, јер она не води у дезинтеграцију, него јача државу, потом промјени Устава Србије, доношењу закона о финансирању, као и о улагањима у образовни систем и културу", рекао је Кацин у Бриселу на конференцији под називом "Војводина – Изазови демократске консолидације аутономије".0 КОМЕНТАРА

 1. Мислим да медији драматизују Кацинову изјаву без основе- ријеч је о ФИНАНСИЈСКОЈ аутономији – не де-факто аутономији.

  Војводина је „српскија“ од центалне Србије- само је 5 општина у којима по задњем попису Срби не чине апсолутну већину. Ја већи проблем видим на југу (Прешево, Бујановац) и у Рашкој/Санџаку..

 2. Хехехе…симана, да ли си глуп колико неписмен па да ти и повјерује још неко понешто, али пошто вашу досманлијску причу слушамо већ 18 година, још кад сте оног несретног Слобу прогонили (и мени је био мрзак, али из скроз других његових антинационалистичких разлога, да се разумијемо) па сте говорили, само да се ми рјешимо Слобе, мед и млијеко има да потеку, милијарде спремне за српски народ чекају на мађарској граници, од тада Србија постаде сиротињска кућа на крају пута, а Слобе давно нестало!

 3. herctref, 18.09.2013. 11:03:41

  Ти неко говно херцеговац, а против си слободне Старе Херцеговине? Хтио бих је звати лакташевина, зар не? То би хтио, па иди у лакташе, потражи тамо посао, па ћеш видјети шта ће ти браћа лакташка рећи!

 4. herctref, 18.09.2013. 11:50:17

  Шизофренко, од кога да отцјепим? Ко си ти мени и шта си ти значајан да се од тебе неко одцјепљује? Докле сте то ви својим прљавим шапама нацртали да је ваше? По чему је то само ваше? Моја кеса је само моја у њу ми не завируј то је основни мото, а нисмо ми за отцјепљење него за припајање престоници Београду, поготово сад кад је тамо ваш ортачки жуто-комуњарски режим доживио фијаско!

 5. herctref, 18.09.2013. 16:25:05 [
  Јебем ли ти матер усташку, све вас треба побити и то сад, не кад се промјени власт, сад вас треба тући ко крмке ушицама у главушу, матер ти јебем кога ти маршкаш са земље коју сам ја бранио!? Па дођи пичко додичка да ме ти истјераш, можда ћеш доћи, али се са главом на раменима нећеш вратити, слугењаро усташко-комуњарска. Тако смо вам и претходнике испраћали, тако ћемо и вас!

 6. More gubi se iz Republike šipanzo separatističko-teroristička. Ti si našao podržavati nove grbove i himne u Republici nakarado ljudska. Branio sam je i ja i upravo je i sad branim od zundelja koji hoće da je podijele na regije pa još i novim grbovima da je razjedine pa da je kasnije lakše presjeći na dva dijela kada dođe novi separatista-terorista na vlast. Idi još večeras odavde bolje je nego sutra da odeš nakrado.

 7. herctref, 18.09.2013. 23:59:12

  Ти усташко говно, ти си некога бранио? Па то су твоје усташе радиле шаљући нас за Србију, матер ти јебем гњидо.
  Па дођи ти да ме отјераш, ето имате власт, имаш додика иза леђа, ево ја сам сам и чекам, а ти усташка пичка не смијеш, исто као и твоје усташе што нису смјели без буша, клинтона, блера, олбрајтове, фердинанда, ватикана,….увијек уз неког јуришате према нама, слугењаре усташке!

  Ето сад су вам дали и власт ваше западњачке усташе, ви управљате мањим ентитетом, а ваша браћа оним већим, а ти и даље ко псето лајеш на интернету, умјесто да скупиш муда дођеш у Пале и протјераш нас у Србију! Хајде да и то видимо, псето усташко, или зачепи више, јер кад ја теби дођем у херцеговину има да те под камен ставим, издајицо наше Херцеговине!

 8. herctref, 19.09.2013. 07:24:15

  Пази добро шта си реко, усташофилу, то вас чека, неће ни ваша горети до зоре, смијениће се ова кроатофилска власт, гледај онда гдје ћеш завршити!? Мршшш у загреб маму ти јебем усташофилску!