Предизборни вашар: Да ли ће Калабић разбити Гатарића?

Да ли ће Бања Лука бити позитивна, да ли ће ПДП дати све за Српску, а Ђокић постати супермен као и Дачић? Драго Калабић ће разбити Синишу Гатарића на изборима у октобру, пише у вијести коју је посланик СНСД у Парламентарној скупштини БиХ ставио на своју фејсбук страницу. "На изборима ћу буквално да разбијем свог […]

уторак, 31 јула, 2012 / 16:33

Да ли ће Бања Лука бити позитивна, да ли ће ПДП дати све за Српску, а Ђокић постати супермен као и Дачић?

Драго Калабић ће разбити Синишу Гатарића на изборима у октобру, пише у вијести коју је посланик СНСД у Парламентарној скупштини БиХ ставио на своју фејсбук страницу.

"На изборима ћу буквално да разбијем свог противника из СДС, Синишу Гатарића, који ми није достојан противник" – потврђује Калабић и изнад линка са текстом.

Права је штета ако немате свој профил на популарној друштвеној мрежи ових дана када странке и њихови активисти на јулском сунцу добијају вруће идеје о кампањи, која је већ почела – у то нема сумње.

Прошврљате ли профилима наше шарене политичке сцене, срешће те исто тако разнобојне поруке, слике, вијести и коментаре, а може се примјетити да су неки активнији од других.

Позитивна Бања Лука и Наша Српска

Драган Чавић, кандидат за градоначелника Бање Луке испред Демократске партије и Партије демократског прогреса има нову страницу која се зове као коалиција/кампања – Позитивна Бања Лука. Позитивно је што је позитивна ћирилицом, а нећемо вјеровати да је то због тога што се странке обично пред изборе сјете ћирилице. Иначе, на осталим профилима ДП није уочљива нека посебна активност, а то ће се вјероватно промијенити када се битка захукта.

Кандидат СДС, Ненад Стевандић већ је фејсбук ветеран и на свом профилу редовно, скоро сваку вече, оставља поруку као мисао дана, често је цитат неког од наших писаца и слично. За разлику од прошлих избора СДС има модернији профил и доста пажљивије уређену фејсбук страницу, на којој свакодневно производе сопствене вијести са прес конференција, често праћене и видеом.

Доста шаренила има на профилима из мањих мјеста РС, па имамо прилику свакодневно гледати слике на којима пише "Гласај српски – СДС", а у позадини стрип лик Марка Краљевића, или фотографија неког од четничких војвода, затим Гаврила Принципа, Тесле… На неколико профила СДС, појавили су се и постери са максимом "Наша Српска".

Све за Српску

Идентите Партије демократског прогреса изгледа да ће бити подржан слоганом "Све за Српску", ако је судити по сликама са странице једног градског одбора ове странке, чији интернет активисти текође нису превише наметљиви и активни.

То није случај са профилом бањолучких напредњака, који обилује разноврсним постерима, а очи избијају вође напредњака Србије, Александар Вучић и Тома Николић, који наравно служе да странка некако добије на тежини . Ипак, наши напредњаци у постерима везаним за Бању Луку нису промијенили екавски изговор у ијекавски, па тако читате "ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПРОМЕНЕ – НАПРЕДНА БАЊА ЛУКА", а поред стоји цитат Винсента Ван Гога.

Но, фејсбук је вашар који трпи свашта, а да напредњаци нису усамљен случај привијања из скут успјеха матичне странке у Србији доказују Социјалисти РС, гдје све врви од Дачићевих слика, те постера из Србије од којих издвајамо онај испод наслова текста.
У овој првој насумичној Фронталовој инспркцији дјеловања страначких активиста на мрежи, додајемо још један холивудки постер, жанр – "Досије икс" и сличне серије и филмови након тога.




0 КОМЕНТАРА

  1. Посматрајући кандидате за главне глумце на сљедећим изборима, жао ми је што ће се улоге Супермена, Спајдермена, и осталих -мена давати глумцима којима је домет Б продукција. Но сваки народ има власт каву заслужује тј. vox populi vox dei