Предизборни активизам на херцеговачки начин: На коњима донијели материјал да закрпе улицу у граду

Опозициони одборници у Скупштини Општне Билећа и кандидати за посланике у Народној скупштини Републике Српске,Дражен Дунђер и Лазар Капор, данас су у центру Билеће пијеском који су дотјерали на коњима, попуњавали рупе на главној улици.

четвртак, 20 септембра, 2018 / 23:39

Овај двојац налази се на листи коалиције окупљене око НДП. Капор је члан СНС која је дио коалиције, а у овој изборној јединици појачали су је Дунђер и остали чланови СРС, иако су у другим јединицама на листи СДС. Капор и Дунђер су дио истог одборничког клуба у билећкој скупштини који има креативно име "Звездано небо”.

Дражен Дунђер новинарима је рекао да се на овај поступак одлучио како би указао на проблем да се "кроз Билећу не може проћи због раскопаних улица”.

– Сјећате се моји Херцеговци, наши су стари прије тукли кљенову кору, да прехране породицу али нису хтјели да се покоре режиму. Немојте се ни ви покорити режиму. Погледајте ове младе генерације, које само мисле: "Даће нам посао”, гдје су нас довеле, мјеста која се запошљавају на буџету, гдје су нас довела, да не можемо градом проћи – рекао је Дунђер новинарима.

Лазар Капор рекао је да су одлучили да предузму ову акцију поправљања градске улице зато што се "кроз Билећу не може проћи”.

– Ово је стварност у граду Билећи, да се не може проћи ни бициклом, а камоли аутом или камионом, и ево ми смо организовали акцију да поправимо пут да се може коњима проћи – навео је Капор.

Овај предизборни перформанс обезбјеђивала је локална полиција.