Правно и ауторски: Јунајтед Медија Група оштећена за 900.000 КМ од стране А.М. из Бијељине

Осим занимљивости вијести из МУП РС, насловљене са "Злоупотребом ауторских права нанио штету од 450.000 евра", а не званичне валуте, пажњу Фронтала привлачи да име оштећеног, из неког разлога, држава Српска не може написати српским писмом као код нас у наслову.

уторак, 17 децембра, 2019 / 14:37

С тим у вези, као насловну доносимо фотографију логотипа америчке компаније Старбакс (Starbucks, ако се не разумијемо српски), која није направљена у Минску, Москви или Кијеву. Већ чак у далеком Београду. Саопштење МУП РС доносимо без икаквих измјена, изузев масним словима издвојеног синдрома латиничења:

Злоупотребом ауторских права нанио штету од 450.000 евра

Полицијски службеници Одјељењаза високотехнолошки криминалитет Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе Бијељина реализовали су оперативну акцију кодног назива "Плагијат 2019", а све у циљу прикупљања доказа у вези са почињеним кривичним дјелом "Недозвољено кориштење ауторских права".

По наредби Суда БиХ, полицијски службеници су извршили претрес стана лица А.М. у Бијељини и том приликом су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са наведеним кривичним дјелом – већи број рачунара, преносних рачунара, УСБ стик и други.

Лице А.М. се сумњичи да је починио кривично дјело "Недозвољено коришћење ауторских права" у периоду од децембра 2017. године до данас, на штету "United Media Grupe". Овим кривичним дјелом причињена је штета у износу од 450.000 евра.

Након документовања предмета, против њега ће бити поднесен извјештај Тужилаштву БиХ.

НАЧЕЛНИК Мирна Миљановић