Правна комисија за то да Звезди се призна републичка титула из 1946.

Правна комисија Фудбалског савеза Србије прихватила је инцијативу Црвене звезде да јој се призна титула из 1946. године.

петак, 10 маја, 2019 / 23:03

Како је за Б92 навео Владимир Вулетић, члан комисије, Звездина титула још увијек није званична, али ће бити ако Скупштина ФСС-а ову одлуку Правне комисије потврди да наредном засједању.

Представник Партизана Владимир Вулетић, према писању Спортског журнала чак је најавио жалбу Уставном суду.

Против ове одлуке били су Партизан и Спартак. Суботичани су сматрали да њима подједнако припада титула из 1946. године, пошто су они били побједници у првенству Војводине. Наиме, тада су одиграна такмичења република и покрајина. Најбоље екипе избориле су учешће у првој лиги комунистичке Југославије, које је почело од следеће сезоне.

Фудбалски савез Хрватске је због тога касније додијелио још један трофеј Хајдуку као шампиону Хрватске, на име тога што је био најбољи у такмичењу 1946.

Исто то сада тражи Црвена Звезда, али постоји један проблем – Србија је била подијељена на покрајине. У Војводини је тада најбољи био Спартак из Суботице, који је као и Црвена звезда и Партизан учествовао у Првој савезној лиги за сезону 1946/1947, чији је први шампион био Партизан.

Црвена звезда управо је обезбиједила 29. пехар првака државе (СФРЈ, СРЈ, Србија) и уколико такмичење у НР Србија из 1946. буде признато као титула државног првака, то ће бити њихова 30 титула.3 КОМЕНТАРА

 1. Нећемо ово дивљање над спортским друштвом Партизан никад заборавити и опростити.

  Сад је доста, растурили сте кошаркашки клуб, уништили највећи ватерполо клуб у историји свијета, растурили фудбалски клуб задњих седам година, растурили……………………….., џаба, мало проклетницима, мајку им јебем педерску.

  П.С. Чекао сам овај моменат, сад ћете господо-педери видјети шта су часни навијачи који воле своју државу,воле витешку борбу и воле свој клуб, без обзира да ли је први, пети, десети.

  Вријеме је да се скине неокомунистички јарам са врата српског народа, тачка.

  1. Интересантано је „витештво“ и врхунски аргумент Туђмановог клуба да је титула нелегално призната јер је тада постојала само „ужа Србија“ односно Србија без Војводине и Косова и Метохије и да „витезови“ из Туђмановог клуба неће прихватити насилну ревизију историје јер је Спартак био првак Војводине.
   Џони,Џони баш си крме!
   Тражите подршку и од терористичке нарко оазе Косове.

 2. Бин- Младене,

  навијачки ти гледаш на овај мој коментар.

  Мој апостроф је био на томе да је хулиганска политика довела до хулиганског понашања код водећих људи у спорту.

  Како нормалан човјек може гледати(макар био и звијездаш) да се од стране хулиганске власти уништава национални спорт ВАТЕРПОЛО-понос срског рода и Партизан као симбол, или највећи ватерполо клуб свијета свих времена?

  Није овдје само ријеч о „трећој звијездици“ твоје звијезде, да је среће, па да је овај смијешни случај изузетак.

  Успут, ја бих се стидио као човјек који воли Партизан да се ми домогнемо неке титуле за зеленим столом.

  Сјети се само прије пар година грозне плљачке Партизана, када је судија у задњем колу у сред Београда против Војводине свирао пенал у 94 минуту на фаул који је направљен на 18 метара.

  Био сам у кафићу са звјездашима, сви су се смијали.

  Па онда пенал и нечојство играча Војводине, умјесто да због срамоте профули пенал, он пуца, даје го и слави, све да би се педерима додворио.

  Сјети се када је Партизан прије рата освојио титулу, када је поништено задње коло па ми нисмо хтјели да играмо, а цигани играли и Бошко Ђуровски као капитен трчи са шалом славећи титулу.

  Те године је Партизан звијезду у обије утакмице побиједио.

  Неморално, неспортски, нечасно,фууууј.

  Зато се за звијезду навија, а Партизан воли,али није мој коментар био о звијезди и Партизану, тачка.

Коментариши