Прави се власт у БиХ, преговори наредних седам дана

Лидери владајућих политичких странака у БиХ требало би да у наредних седам дана почну преговоре о формирању власти на нивоу БиХ – потврдио је потпредсједник Социјалдемократске партије БиХ Дамир Хаџић. Према Хаџићевим ријечима, уколико не буде постигнут заједнички договор на политичкој сцени БиХ "извјесна је и другачија парламентарна већина". Хаџић је за "Дневни аваз" рекао […]

понедељак, 22 августа, 2011 / 09:20

Лидери владајућих политичких странака у БиХ требало би да у наредних седам дана почну преговоре о формирању власти на нивоу БиХ – потврдио је потпредсједник Социјалдемократске партије БиХ Дамир Хаџић.

Према Хаџићевим ријечима, уколико не буде постигнут заједнички договор на политичкој сцени БиХ "извјесна је и другачија парламентарна већина".

Хаџић је за "Дневни аваз" рекао да његова странка у посљедњих десетак дана није одржала ниједан званичан састанак са другим партијама о овој теми. Он, такође, негира и све чешће тврдње да су предсједници СДП-а Златко Лагумџија и Хрватске демократске заједнице БиХ Драган Човић практично постигли договор да позиција предсједавајућег Савјета министара БиХ припадне ХДЗ.

Потпредсједник СДП-а наглашава да неће бити попустљивости према захтјевима предсједника Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Милорада Додика.

"Уставом странкама из Републике Српске не припадају четири министарске позиције, с друге стране нема никаквих ултимативних захтјева, и уколико Додик, односно странке окупљене око њега инсистирају на таквој варијанти онда ће морати да траже рјешење без СДП" – поручио је Хаџић.

Власт на нивоу БиХ није формирана иако су општи избори одржани још у октобру прошле године.