Прави се стратегија: Аеродром Требиње и угашен некоме пуни џепове

Предузеће Аеродроми РС одабрало је конзорциј компанија који предводи Веј ту го (WAY 2 GO) Бања Лука као најповољнијег понуђача за израду стратегије развоја Међународног адорома у Требињу, фаза 1, аеродром генералне и бизнис авијације.

петак, 25 августа, 2017 / 12:32

Групу понуђача осим фирме Веј ту го чине и Нео аеродромс инжињеринг д.о.о. Београд и Институт за грађевинарство ИФ д.о.о. Бања Лука,
а понудили су цијену од 74.900,00 КМ.

Ови понуђачи уједно су били и једини, а обавезују се на израду документације у року од 30 дана. Уговор са одабраним понуђачима биће потписан након што протекне рок од 15 дана.

Аеродроми Републике Српске одгодили су недавно тендер за израду Стратегије развоја требињског аеродрома због, како је наведено, жалбе на тендерску документацију, али је поступак набавке обновљен.

Према ранијим медијским написима, тендерска документација преддвиђа у Требињу градњу писте дужине 1.700 и ширине 30 метара, довољне за полијетање и слијетање два авиона чији је капацитет 50 сједишта. Планирана је и изградња терминалне зграде, контролног торња, хангара, околних путева, али и паркинг простора.