Прави се Енглез: Ђокић дипломирао Мегатренд у Лондону, па још једном у Београду

Министар у Влади РС Петар Ђокић није дипломирао на Економском факултету у Београду, већ на Мегатренд универзитету.

уторак, март 5, 2019 / 18:35

Након што се повело питање ваљаности Ђокићеве дипломе, у министарству које води тврде да никада није ни тврдио да је завршио Економски факултет у Београду. Иако је то стајало у његовој биографији, а на сајту ЦИН стоји и да им је то лично потврдио.

„Министар енергетике и рударства је 19. септембра 1991. године дипломирао на Megatrend International Expert Consortium Limited, Лондон. Радило се по програму који је одобрило Министарство просвјете. Диплома је издата под редним бројем 100128991. Тако је стечено звање дипломирани економиста у области менаџмента. Иста диплома је нострификована на Универзитету Мегатренд из Београда, рјешењем број 299/99 од 22.11.1999. године“, наводи се у одговору Министарства на упит новинара портала Директ о Ђокићевој дипломи.

Како су утврдили у Министарству, Ђокић је, на Факултету за пословне студије у Београду, при Мегатренд Универзитету примијењених наука, завршио студије на смјеру извршно управљање и стекао звање дипломирани економиста у области извршног управљања (седми степен стручности).

„Диплома издата под бројем 000035999 од 15. јуна 2005. године. У току ове седмице можете извршити увид у дипломе у просторијама Министарства енергетике и рударства код Зоране Кисић, 8. спрат, канцеларија бр 26. Такође, све информације можете провјерити и на Мегатренд Универзитету, Београд“, навели су у Министарству.

Такође је изнесено прилично креативно објашњење за то како је Ђокић именовао „свој факултет“.

„У биографији министра не пише Универзитет у Београду – Економски факултет. Ако кажете Економски факултет у Београду, без тога Универзитет у Београду, то не подразумијева да се ради о државном факултету. Може да буде било који економски факултет и може да припада било ком Универзитету“ кажу из министарства, не појашњавајући зашто није наведено „Економски факултет у Лондону“.

Према наводима Директа, и београдска диплома на Мегатренду је спорна, јер је Ђокић дипломирао 2005. на на Факултету за пословне студије у Београду, при „Мегатренд Универзитету примијењених наука“, који је акредитацију и дозволу за рад од српског Министарства просвјете, науке и технолошког развоја добио тек крајем 2016. године.

Са друге стране, према писању Дојче Веле о власнику Мегатренда Мићи Јовановићу, он је компанију под именом којим Ђокић назива свој лондонски факултет, регистровао 1990. и то као консултантску.

„Деветнаест година касније, 2009, регистрована је компанија (West London Business School Limited). Поред времена оснивања, у регистрима је могуће видети и то да је капитал сваке од тих компанија износио сто фунти, закључно са 19.9.2013. У архиви се наводи и да је један од директора компаније Вест Лондон Бизнис Скул Мића Јовановић. На истој адреси регистровано је преко 140 компанија, што може да указује и на то да се не ради о универзитетским кампусима, већ о тзв. „предузеће – поштанско сандуче“ (Letter-Box Companiees). Такве фирме уобичајене су у Великој Британији, али и у другим државама са ниским пореским стопама и једноставном процедуром за оснивање приватних предузећа.9 КОМЕНТАРА

 1. Никола Лазаревић није у стању да сконта да режим функционише само на вољи једног човјека и култу његове личности.
  Сви остали су само потрошна роба без обзира на функцију.
  Омражена Жељка, Мадуро од Милића или Пера Пинокио или суманути Крампотехничар.
  Симо је у служби,он зна зашто Пинокиа треба сада бацити керовима (читај народу) или се он сам бацио да заштити друга Тита.
  Никола,јеси ли се спреман жртвовати за режим ко Пинокио или си као онај лик из брчанског вица о састанку „мозгова“ са вођом спреман ( примаћи столу) само да се покисели салата.

  1. @Младен
   6. марта 2019. у 08:05

   U kojoj je Simo sluzbi? Dodikovoj? To je nedvojbena cinjenica. Aksiom! Simo je samo jedan Dodikov papak i o njemu ne treba trositi rijeci. Nevazan lik, poltron i najveci Dodikov ulizica.

 2. Lazni car Scepan Perica Mali i carica Dusanka Majkic a iza njih marsiraju „PAPCI“ sa instant diplomama, a mladi stoje u redu pred slovenackim Konzulatom….
  Eh, kada bi Radoje Domanovic mogao vidjeti da su ga ovi u RS-u prevazisli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *