Позоришни фестивал у Лакташима слави 10. рођендан

У четвртак у Лакташима почиње јубиларни 10. интернационални фестивал аматерског театра Лакташи 2015. Организатор и домаћин је „Центар за културу и образовање“ Лакташи, а на фестивалу учествује осам позоришта и то из Зенице (Федерација БиХ), Сиска (Хрватска), Крушчића и Новог Сада (Србија), Колашина (Црна Гора), Требиња, Бањалуке и Лакташа (РС/БиХ) Јубилеј је се обиљежити на […]

уторак, 23 јуна, 2015 / 14:36

У четвртак у Лакташима почиње јубиларни 10. интернационални фестивал аматерског театра Лакташи 2015.

Организатор и домаћин је „Центар за културу и образовање“ Лакташи, а на фестивалу учествује осам позоришта и то из Зенице (Федерација БиХ), Сиска (Хрватска), Крушчића и Новог Сада (Србија), Колашина (Црна Гора), Требиња, Бањалуке и Лакташа (РС/БиХ)

Јубилеј је се обиљежити на посебан начин, изложбом фотографија на којој ће бити приказане све представе рађене у продукцији драмског студија „Даске“ Лакташи и фотографије са других представа које су побјеђивале на фестивалу. Биће ту наравно и фотографија са дружења, радионица, округлих столова као и текстови људи који су учествовали на фестивалу у протеклих 10 година.

Изожба ће бити отворена у четвртак, 25. јуна у галерији Центра за културу и образовање Лакташи у 18.30.

Након отварања изложбе, у 19 часова, публика ће имати прилику да погледа премијерно извођење представе Драмског студија „Даске“ под називом „Перем, сушим, пеглам“ у режији глумице Јоване Мирковић.

Овогодишњи селектор фестивала је Љиљана Чекић, магистар наука о драмским умјетностима из области театрологије. Стручни жири чине: Сандра Љубојевић-дипл. глумац, Рајко Марчета-дипл. глумац и новинар и Слободан Перишић-дипл. глумац и режисер. Округли сто ће водити Јелена Поповић, дипл. драматург.

Покровитељи фестивала су Општина Лакташи и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Фестивал ће бити затворен додјелом награда, у недјељу 28.06.2015. године.

ПРОГРАМ: