Позоришна премијера Седам и по у Бањој Луци

Премијера представе „Седам и по“, коју по тексту Мирослава Момчиловића режира Дарјан Михајловић, биће одржана идућег понедељка у Бањoj Луци, најавило је данас Новосадско позориште/Ујвидеки синхаз.  У представи игра 15 глумаца из различитих позоришта и позоришних средина па ће, како је најављено, она имати и три премијере, после ове бањoлучке у априлу ће бити изведена […]

субота, март 5, 2011 / 15:06

Премијера представе „Седам и по“, коју по тексту Мирослава Момчиловића режира Дарјан Михајловић, биће одржана идућег понедељка у Бањoj Луци, најавило је данас Новосадско позориште/Ујвидеки синхаз.

 У представи игра 15 глумаца из различитих позоришта и позоришних средина па ће, како је најављено, она имати и три премијере, после ове бањoлучке у априлу ће бити изведена у Новом Саду и Београду.

Редитељ Михајловић је изјавио да ће се њихова представа веома разликовати о истоименог филма јер "филм има новобеоградску етику и естетику док ће представа бити универзална људска прича".

Он је додао да је то антиносталгични комад који се бави нашим митоманијама али не у свjетлу наше прошлости, него садашњости.

У глумачкој екипи пројекта "Седам и по", који се ради у продукцији Атељеа 212, бањoлучког Народног позоришта и Новосадског позоришта су и новосадски глумци Емина Елор, Арон Балаж, Иштван Кереши и Ирена Абрахам.

Међу глумцима у београдској екипи су Светислав Буле Гонцић, Зоран Цвијановић, Феђа Стојановић, Маринко Маџгаљ, Милош Сомолов и Ружица Сокић.

Бањoлучки глумачки тим чине Борис Шавија, Александар Стојковић, Николина Јелисавац, Гордана Милиновић и Слађана Зрнић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *