Позитивна Српска: РС на мети институција БиХ

Предсједник Покрета "Позитивна Српска" Александар Сајић оцијенио је да је упад припадника Агенције за истраге и заштиту БиХ у просторије Полицијске станице у Новом Граду само континуитет рада правосудних институција БиХ које више желе да гасе неке институције у Српској него што су искрено усмјерене против тероризма, ратних злочина и организованог криминала. Он је нагласио […]

недеља, 13 децембра, 2015 / 10:06

Предсједник Покрета "Позитивна Српска" Александар Сајић оцијенио је да је упад припадника Агенције за истраге и заштиту БиХ у просторије Полицијске станице у Новом Граду само континуитет рада правосудних институција БиХ које више желе да гасе неке институције у Српској него што су искрено усмјерене против тероризма, ратних злочина и организованог криминала.

Он је нагласио да би Министарство правде и Врховни суд Републике Српске требало да заузму значајно мјесто у борби за што квалитетније правосуђе у Српској, а затим позиционирање у односу на БиХ.

"Покрет је дубоко незадовољан стањем у правосуђу на нивоу БиХ и Републике Српске и мислимо да је цијели правосудни систем зрео за једну темељиту реконструкцију, јер нам се чини да је превише политике у свему томе", рекао је Сајић новинарима у Бањалуци, прије почетка Друге конвенције овог покрета.

Он је најавио да ће Покрет "Позитивна Српска" у наредној години ће, осим наставка досадашњих кампања и тема, активност усмјерити и на борбу против корупције, у жељи да се повећа квалитет и професионалност у свакој пори друштвеног и привредног живота Републике Српске.

"Чини нам се да је, с једне стране, корупција, а с друге стране, недостатак квалитета оно што изједа ово друштво, а наша жеља је да Република Српска буде амбијент у којем живе срећни, задовољни људи чија дјеца желе овдје да остану", рекао је Сајић.

Он је навео да ће на конвенцији Покрета бити сумирани резултати у претходној години, а биће најављене неке од активности за наредну годину.

Сајић је подсјетио на значајне активности Покрета у протеклој години као што је фантастична кампања "Мисли позитивно" коју су организовали са њиховим пријатељима – глумцем Браниславом Лечићем, Нелетом Карајлићем и Рамбом Амадеусом, као и неколико културних дешавања широм Републике Српске.

"Покрет је организовао и једну изузетну конференцију о стању у правосуђу у Републици Српској и БиХ, која је била еминентан скуп и дала је одређене резултате, а учествовали смо и у дебатама и активности у вези са доношењем новог закона о високом образовању", рекао је Сајић.0 КОМЕНТАРА

  1. Реално…МАДА ТЕШКО, али чини ми се да би прије и ја, или ти, или Дражен, Исаша, или Приједор, или Рачић…,у неком тренутку стали у стварну одбрану додика, него они који држе његове слике у кућама, лијепе постере по својим гаражама, којиима је запослио читаве породице, намјестио велику лову…,тако и са овима.