Пожар у трафостаници довео до евакуације Европског парламента

Пожар у трафостаници изазвао је данас нестанак струје у неколико области Брисела, због чега је евакуисан и Европски парламент. Међу објектима који су остали без струје, биле су и зграде у којима су смјештени Савјет Европске уније, Европска комисија и Европски парламент. Портпарол Европског парламента Хауме Дух изјавио је да је особље евакуисано из безбједносних […]

понедељак, септембар 19, 2011 / 20:46

Пожар у трафостаници изазвао је данас нестанак струје у неколико области Брисела, због чега је евакуисан и Европски парламент.

Међу објектима који су остали без струје, биле су и зграде у којима су смјештени Савјет Европске уније, Европска комисија и Европски парламент.

Портпарол Европског парламента Хауме Дух изјавио је да је особље евакуисано из безбједносних разлога, јавиле су агенције.

Оператер "Елиа" саопштио је да је пожар изазвао нестанак струје, а да су ватрогасци и инжењери због дима имали потешкоћа да приђу трафостаници.

Други оператер Сибелга објавио је на свом вебсајту да је пожар избио око 14.00 часова.

Друге трафостанице су искључене из предострожности, због чега је снабдијевање струје прекинуто и у другим дијеловима белгијске престонице. Тачан узрок пожара још није утврђен.

Према ријечима очевидаца, нестанак струје је изазвао проблеме и са семафорима, али је метро нормално радио.Оставите одговор