Повећана основица свима, премијерки плата 4000 марака

Мјесечна плата предсједнице Владе Републике Српске Жељке Цвијановић износиће 4.000 конвертибилних марака, одлучила је Влада РС на јучерашњој сједници. Према владиној одлуци, плата потпредсједника Владе износиће 3.500 КМ, док ће плата министара бити 3.000 КМ. Влада је донела и одлуку о утврђивању цијене рада у износу од 100 КМ, а примењиваће се за обрачун плата […]

петак, 25 априла, 2014 / 14:13

Мјесечна плата предсједнице Владе Републике Српске Жељке Цвијановић износиће 4.000 конвертибилних марака, одлучила је Влада РС на јучерашњој сједници.

Према владиној одлуци, плата потпредсједника Владе износиће 3.500 КМ, док ће плата министара бити 3.000 КМ.

Влада је донела и одлуку о утврђивању цијене рада у износу од 100 КМ, а примењиваће се за обрачун плата од 1. априла ове године и не односи се на доспела и неисплаћена примања.

Нова цијена рада односи се на запослене у области просвете и културе, унутрашњих послова, републичке управе, правосуђа и у јавним службама из области рада, запошљавања, здравственог осигурања, дјечије и социјалне заштите.

Влада је овластила ресорне министре да са гранским синдикатима потпишу споразум о утврђивању цијене рада у складу са данас донијетом одлуком.0 КОМЕНТАРА

  1. Dobro reče: osnovica. Na tih 4000 treba dodati poneki poklon od uspješnih tranzicijskih biznismena (valja se, da neki posao bolje uspije), pa neku dnevnicu, zatim besplatne ručkove, odijela (ne možete se sretati sa ambasadorima i sličnim facama loše obučeni, a kvalitetne krpice, znate, koštaju), tu je i službeni auto kad treba odvesti djecu na more, a i karta za avion kad žena/švalerka idu u šoping u Trs ili Beč ili otkud znam gdje… Nabere su tu 15-20 hiljada!

  2. Влада је донела и одлуку о утврђивању цијене рада у износу од 100 КМ, а примењиваће се за обрачун плата од 1. априла ове године и не односи се на доспела и неисплаћена примања.

    Ово је стварно жалосно.Да ли ће иједна српска влада изгласати закон да плата премијеру и предсједнику не може бити већа од нпр.10 најнижих пензија.Када најнижа пензија буде 400 КМ(мада и то није довољно за достојанствен живот),немам ништа против да имају 4000 КМ.Али да начелници општина,министри и остали гузичари добијају те суме,а да проглашавају цијену рада од 100 КМ је жалосно.СНСД се позива на социјалдемократију,а ово је „баш то“.