Потресни снимци: У Сирији муче и убијају и дјецу

Најмање 33 људи, међу којима једна дjевојчица, убијени су у нападима сиријских снага безбjедности на јужни град Хирак и Растан, у централном диjелу земље, саопштиле су групе за заштиту људских права. Тела 20 људи, убијених у граду Растану у централној Сирији, донесена су данас у локалну болницу у Хомсу, навела су двојица неименованих активиста. Према […]

среда, 1 јуна, 2011 / 19:09

Најмање 33 људи, међу којима једна дjевојчица, убијени су у нападима сиријских снага безбjедности на јужни град Хирак и Растан, у централном диjелу земље, саопштиле су групе за заштиту људских права.

Тела 20 људи, убијених у граду Растану у централној Сирији, донесена су данас у локалну болницу у Хомсу, навела су двојица неименованих активиста.

Према њиховим ријечима, ти људи су убијени ноћас у Растану, који је последњих неколико дана на мети оштрог обрачуна режимских снага са неистомишљеницима предсједника Башара Асада.

Једанаестогодишња девојчица, која је убијена у Хираку, 25. је дијете које је изгубило живот од почетка побуне у Сирији против режима предсједника Башара ал-Асада средином марта.

Питање злостављања и убијања дјеце у тој земљи избило је у први план после извјештаја о наводном мучењу и убиству једног 13-годишњег дјечака.

Сиријска државна телевизија извијестила је да је министар унутрашњих послова Мухамед Шар наредио истрагу о смрти дјечака Хамзе ал-Хатиба, која је изазвала опште згражавање пошто је снимак његовог тијела, на којем се, наводно, виде трагови мучења и рана од ватреног оружја, приказан на арапској сателитској телевизији Ал Џазира и интернет сајту ЈуТјуб.

На снимку постављеном на ЈуТјубу види се да је дјечаку поломљен врат и одсјечен полни орган. На његовом тијелу и глави виде се бројне модрице и повреде.

Опозиција је за дјечакову смрт оптужила снаге безбједности.Оставите одговор