Потрага за Антонијом на дионици Дрниш – Сплит

Потрага за малољетном Антонијом Билић, која је нестала прије мјесец дана, данас ће бити настављена на дионици Дрниш – Сплит, од мјеста Пругова код Кочињег брда, саопштила је Полицијска управа шибенско-книнска. Током данашње потраге, у којој учествује око 120 лица, биће претражен и ток ријеке Крке од Манојловачког слапа до хидроцентрале Миљацка, а претраживаће се […]

четвртак, 7 јула, 2011 / 15:12

Потрага за малољетном Антонијом Билић, која је нестала прије мјесец дана, данас ће бити настављена на дионици Дрниш – Сплит, од мјеста Пругова код Кочињег брда, саопштила је Полицијска управа шибенско-книнска.

Током данашње потраге, у којој учествује око 120 лица, биће претражен и ток ријеке Крке од Манојловачког слапа до хидроцентрале Миљацка, а претраживаће се и подручје акумулационог језера Брљан.

За Билићевом трагају полицајци Интервентне, Специјалне и Криминалистичке полиције, као и припадници Горске службе спашавања и ватрогасци.

Седамнаестогодишња Антонија Билић нестала је 7. јуна када се укрцала у камион на мосту на Чиколи и од тада јој се губи сваки траг.

Возач камиона, Драган Паравиња, који је ухапшен крајем јуна у Републици Српској рекао је тада полицији да је убио Антонију и бацио у ријеку.

Паравиња је јуче на суђењу пред Основним судом у Сокоцу за покушај силовања из 2002. године изјавио да није крив за убиство Билићеве и да је признање од њега изнуђено батинањем у ЦЈБ Бањалука.

Хрватско Министарство правосуђа затражило је изручење Паравиње, који се тренутно налази у затвору Кула у Источном Сарајеву, а одређен му је једномјесечни притвор.

Пред Судом БиХ за понедјељак, 11. јули, заказано је рочиште на којем ће се одлучивати о молби Министарства правосуђа Хрватске за изручење Паравиње.

И у Србији је за Паравињом расписана међународна потјерница због силовања и покушаја силовања.