Поступак Комшића и Џаферовића је порука да БиХ не може опстати

"Недоласком на заказани састанак у Предсједништву Босне и Херцеговине са министром иностраних послова Русије Сергејем Лавровим од стране господина Џаферовића и Комшића, нису нарушена само дипломатска правила и основе цивилизованог понашања, већ је отворена пандорина кутија и најављена нова криза и напетост у Босни и Херцеговини.

уторак, 15 децембра, 2020 / 11:29

Будући да сам синоћ присуствовао разговорима са господином Лавровом, могу одговорно рећи на ниједном рјечју или поступком није исказао било какво непоштовање БиХ, напротив имао је врло избалансиран став, тако да алиби за овакав скандал не постоји и он је одраз некултуре и у крајњем случају необјашњиве мржње односно русофобије. Може човјек и разумјети да се након избора у Америци и сигнала који су послани против Републике Српске и Дејтонског споразума те сличних сигнала од неких  европских функционера, пробудила амбиција ратне гарнитуре Бошњачких лидера, али нико нормалан није могао да очекује такав скандал који свим грађанима БиХ приређују господа Комшић и Џаферовић.

Нудећи се за претходницу напада на Русију и правећи инциденте за које вјероватно очекују подршку, увели су БиХ у незамисливу ситуацију чија ескалација ће највише штете донијети Бошњачком, али и свим другим народима и грађанима. Континуитет ратнохушкачких изјава господина Бакира Изетбеговића, покушај убиства Александра Вучића у Сребреници и изазивање инцидената са Србијом, невјероватно непристојна  реторика за новоизабрану власт у Црној Гори, скорашње  вријеђање Хрватског предсједника рјечником који не доликује иоле цивилизованом човјеку а камоли предсједнику сусједне државе, слика су која се оркестрирано и готово луђачки намеће и продукује, што је озбиљна порука да Босна и Херцеговина заправо не може опстати.

Такво понашање не постоји нигдје у свијету и покушаји да се неко други, превасходно Србија, Хрватска или руководство Срба и Хрвата у Бих, доказ су недораслости и загрижености која нема за циљ никакав суживот или развој, већ изазивање сукоба и нестабилности. У таквој БиХ убрзо нико неће имати интереса да живи и она ником неће бити потребна."


Ненад Стевандић Предсједник Уједињене Српске и предсједавајући Српског клуба у Парламентарној скупштини БиХ