Пошто је Линукс бесплатан, тзв. БиХ преговара са Мајкрософтом

Замјеник министра транспорта и комуникација БиХ Саша Далипагић истакао је на састанку са директором "Мајкрософта БиХ" Омаром Кривошијом да је у интересу Министарства, односно јавне управе у цијелости, легално кориштење софтвера. Далипагић и Кривошија разговарали су и о наставку сарадње Министарства и компаније "Мајкрософт" која датира још из 2010. године, те истакли да не постоје […]

среда, 3 фебруара, 2016 / 20:17

Замјеник министра транспорта и комуникација БиХ Саша Далипагић истакао је на састанку са директором "Мајкрософта БиХ" Омаром Кривошијом да је у интересу Министарства, односно јавне управе у цијелости, легално кориштење софтвера.

Далипагић и Кривошија разговарали су и о наставку сарадње Министарства и компаније "Мајкрософт" која датира још из 2010. године, те истакли да не постоје озбиљнији проблеми у реализацији постојећег уговора.

Далипагић је истакао да је сарадња у ових пет година на задовољавајућем нивоу и у узлазној путањи, додајући да је Министарство заинтересовано за њен наставак и развој, саопштено је из Министарства транспорта и комуникација БиХ.

Он је изразио заинтересованост за могућност успостављања документа система за менаџмент ради оптимизације активности Министарства.

Кривошија је прихватио иницијативу на начин да "Мајкрософт", ради унапређења сарадње, припреми пилот-пројекат за Министарство на "Мајкрософт" платформи, чија ће реализација бити предмет наредних састанака.

Документ система за менаџмент је скуп програма за праћење и архивирање електронских и папирних докумената у базу података.