Поштеном налазачу пензија

Министар рада и социјалне политике у Влади Србије Расим Љајић обећао је у Сјеници да ће поштеном налазачу новчаника пуног новца Миланку Обућини следеће недеље бити готово рјешење о остваривању права на инвалидску пензију. Обућина (58) је јавности постао познат када је прије неколико дана пронашао на улици новчаник пун новца који је без размишљања […]

понедељак, март 14, 2011 / 22:50

Министар рада и социјалне политике у Влади Србије Расим Љајић обећао је у Сјеници да ће поштеном налазачу новчаника пуног новца Миланку Обућини следеће недеље бити готово рјешење о остваривању права на инвалидску пензију.

Обућина (58) је јавности постао познат када је прије неколико дана пронашао на улици новчаник пун новца који је без размишљања одмах предао полицији, иако живи сиромашно хранећи своју породицу у народној кухињи.

У новчанику је, према полицијском записнику, било 4.200 евра, 100 долара и 20 босанских марака, које Миланко није ни пребројао јер га није занимало колико новца има.

Љајић је током данашње посјете породици Обућина уручио неколико неопходних кућних апарата, у вриједности од 100.000 динара.

„Са градоначелником Београда Драганом Ђиласом покренуо сам ову акцију помоћи породици Обућина, која ће се одвијати у неколико праваца. Данас смо му уручили помоћ у основним кућним апаратима, а у току је завршна фаза убрзаног процеса добијања инвалидске пензије за Миланка. Недостају само још нека документа која ће он доставити наредних дана”, рекао је Љајић новинарима.

Он је истакао да ће наставити да помаже породицу Обућина због афирмације вриједности које је Миланко показао, оцијенивши да је његов потез вриједан афирмације и поштовања, јер је доказ да све вриједности нису изгубљене упркос тешким временима у којима се живи.

„Његов гест је доказ да су морал, поштовање и добри комшијски односи нешто што је овде традиција и што Миланко на најбољи начин показује”, рекао је Љајић.

Миланко Обућина је срчани болесник, а терапију је често до сада прескакао, јер није имао новца за лијекове, а често ни за хљеб.

Челници локалне самоуправе у Сјеници уручили су му прошле недеље једнократну новчану помоћ у висини просјечне мјесечне зараде, као скромну награду за поштење. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *