Пошта Српске – нижа провизија

БАЊА ЛУКА – Поште Српске од сутра ће почети примјену нове, ниже цијене провизија за уплате рачуна на шалтерима овог предузећа. Према новим цијенама, корисницима је омогућено плаћање рачуна за телефон, електричну енергију, гријање, воду, чишћење стубишта, кабловску ТВ и комуналне накнаде, а висина провизије зависи од износа трансакције. У саопштењу Пошта Српске прецизира се […]

среда, 13 априла, 2011 / 23:30

БАЊА ЛУКА – Поште Српске од сутра ће почети примјену нове, ниже цијене провизија за уплате рачуна на шалтерима овог предузећа.

Према новим цијенама, корисницима је омогућено плаћање рачуна за телефон, електричну енергију, гријање, воду, чишћење стубишта, кабловску ТВ и комуналне накнаде, а висина провизије зависи од износа трансакције.

У саопштењу Пошта Српске прецизира се да ће корисници за уплату до 10 КМ за провизију издвојити 0,30 КМ, за уплату у износу од 10,01 КМ до 20 КМ провизија износи 0,5 КМ, за уплату од 20,01 КМ до 50 КМ корисници ће издвојити 0,7 КМ, док за износ од 50,01 до 100 КМ провизија износи једну марку.

За све трансакције преко 100 КМ, провизија је 1,5 одсто од уплаћеног износа, а највише 30 КМ.

Када је ријеч о осталим уплатама на шалтеру, те уплатама код поштара, за уплате до 50 КМ провизија ће износити једну марку, за износе од 50,01 до 100 КМ износиће 1,5 КМ, а корисници чија уплата буде преко 100 КМ, за провизију ће издвојити износ као и приликом уплата на шалтеру.

"С обзиром на то да Поште Српске пословање прилагођавају условима на тржишту, а своје услуге развијају у складу са захтјевима корисника, смањење цијена у овом тренутку сматрамо исправном одлуком", поручују из Пошта Српске.0 КОМЕНТАРА

 1. Већина прихода коју „Поште српске“ остваре од уплата је у руралним срединама и од пензионера или других корисника који теже долазе до шалтера банака.
  Међутим, провизија код оваквих уплата је остала иста: за уплате до 50,00 КМ провизија је 1,00 КМ.
  Овим је још једном руководство Пошта српске показало да они „воде рачуна само о себи…“, а баш их бирига за приходе и кориснике…
  Ионако су се већ почели кредитно задуживати да би иплатили плате…

 2. Лопови,
  Као смањујете провизију код уплата, јер имате конкуренцију у банкама, а повећавате поштарину код слања пошиљки гдје имате монопол.
  Поштарина у Федерацији Бих је 0,70 КМ, а у РС 0,90 КМ. Смањите поштарину….

Оставите одговор