Небојша Вукановић

Посрбица: Неком Џевад, неком Соња Бисерко

Потурице су увијек биле горе од правих Турака. Они су стално морали да се доказују, и да се истичу како би показали да су већи Турци од самог султана.

недеља, 3 фебруара, 2013 / 12:04

Срби су имали ту несрећу да су кроз историју имали пуно изрода који су се турчили, хрватчили, црногорчили, европчили… Због тога сам посебно презирао модерне потурице попут Соње Бисерко, Наташе Кандић, Филипа Шварма (алијас Дамира Каламбера који је чак промијенио име како би се у потпуности одрекао својих крајишких корјена. По синдрому оцеубице, као када Циго` постане богат и славан, па прво убије свога оца да се не зна од кога је потекао)

Наш предсједник по много чему је јединствен, па му је тако пошло за руком да кроз лик Џевада Харисовог Галијашевића направи посрбицу, Соњу Бисерко Републике Српске. Овај бивши борац Армије БиХ и некада блиски сарадник Хариса Силајџића није добио у Федерацији оно што је очекивао, али је наш виспрени предсједник очито био широке руке. Његово гостовање на АТВ-у сувишно је коментарисати, јер толико полтронисања и јавног самопонижавања одавно нисмо видјели.

Иако се представља као неки експерт за криминал и тероризам, Џевад сматра да је Српска боља и уређенија од Швајцарске, и сваки напад на њеног предсједника уједно је и напад на пијемонт Српства (како ова посрбица назва нашу отаџбину и оста жив). Његов бивши сабрат и борац против криминала и тероризма Дарко Трифуновић избјегао је да укрсти аргументе у директном дуелу, што најбоље говори о каквом се тиму и људима ради. Очито је да су ментори њихових истраживачких пројеката међусобно супростављени, па су и тројица "стручњака" морали креативно да се разиђу.

О посрбици Џеваду и његовој празној и неаргументованој причи сулудо је трошити папир и ријечи, али ме забрињава предсједник Пијемонта Српства. На шта нам спаде кукавно и напаћено српство ако су Џевад Харисов Галијашевић и Емир Немања Кустурица постали највећи заштитници Оца нације. Након што га је духовно преобратио и просвијетлио епископ захумско – херцеговачки и приморски, Немању Неимара Вишеградског и некако могу да разумијем, али тешко да је и у најлуђим сновима неко могао помислити да ће Џевад Галијашевић бранити Српску и српство од напада Срба "издајника"!

Вријеме ће сигурно показати да су Милетови медијски савјетници најодговорнији за крах његове популарности јер нису знали да раде свој посао. Током мандата Миле је у медије упумпао десетине милиона марака покушавајући да створи култ личности, али је претјеривање полтрона дало супротан ефекат. Да су купљени медији и новинари знали да одглуме некакву објективност, да су Милета и његове сараднике фиктивно нападали и конструисали афере тамо гдје су најчвршћи вјероватно би и данас имали утицај на непросвјећенији дио нације и гласача. Овако су дворски медији изгубили сваки углед и утицај на јавно мијење, и милиони који се у њих улажу немају готово никакав ефекат.

Тако је и са несрећним Џевадом. Да није као папагај упорно понављао отрцану причу Рајка Васића, Жељке Цвијановић и Мирјане Кусмук, да је признао да и код нас има бар мало криминала и корупције те да тобож отуђени појединци то раде иза Милетових леђа и очију, можда би неког и убиједио у своју причу. Овако ма колико коштао, пројекат истраживања селафијске и вехабијске заједнице у Доњој Маочи и Босни и Херцеговини неће дати очекиван резултат.27 КОМЕНТАРА

 1. Svaka čast Vukane naš pošteni, treba pisati istinu o mafiji koja ima sovju državu i drži milon i po taoca u svom koncentracionom logoru, ne dozvoljavajući ikome da oslobodi taoce. Jer se takvi odmah proglašavaju rušiocima koncentracionog logora. Milion i po taoca ove vlasti neće više trpeti ovu bahatu vlast, koja ih je do gole kože opljačkala i zadužila.

 2. Da, potpisujem svaku riječ prethodnog komentatora, i ujedno pozdravljam Nebojsu kojeme su roditelji dali ime kakvo odgovara njegovom karakteru.
  Imali smo nesreću da nas dokrajči kao narod u svakom smislu, ekonomskom, demografskom, duhovnom i svakom drugom naše smeće, naš izrod,naš neobraz, naša kukavica neljudska, jadjena mu majka, da nam uprlja istoriju , tradiciju, kulturu , jao i nama, i njemu dovijeka.
  Ne bi mi bilo žao da to uradiše Adolfi, Pavelići. Beriše , Dževadi, ali preboljeti ne mogu što to uradi milorad.

 3. зато што не пазиш довољно. на тај начин на који се ти региструјеш и куцаш коментаре овде, могао би комотно личну карту да ставиш као слику уз профил. а ниси ни први ни последњи. требало би забранити дупле налоге овде. 1 по ип адреси и фајронт.

 4. Једино што муслимани и католици имају гомилу оваквих Срба као што је Галијашевић за своју употребу. Постоји само један Галијашевић и мени би било баш драго да их има више. То је један од ријетких добрих Додикових потеза.

  Ово Вукановић пише политички острашћен јер му је сад свако ко хвали Додика непријатељ. Не може Соња Бисерко рећи нешто против Обаме или Меркелове, исто не може ни Џевад против Милета. Било би добро да има још више оваквих Галијаша у ФБиХ, јер би бар био неки реципроцитет у односу на то колико потурица и похрваћених има са наше стране. Почев од Буке, Бањалукаин, Срђана Пухала и сличних Галијашевићевих рођака.

 5. Dževad i Emir misle o nama ono što su o nama mislili i njihovi djedovi, amidže i dajdže.Ali, neka im firči , ako su mu oni dragi i mili,daje iz svoga džepa.Neka im on poklanja svoju ćaćevinu i djedovinu, a ne da izdžepari sve nas, da im daje kapom i šakom našu imovinu, da podiže kredite i daje njima ,a da kredite vraćaju naša djeca i unuci.A, takvih kao njih dvojica džabalebaroša i pljačkaša ima dosta koji su na našoj platnoj listi.
  Nadam se da će i rudonji i njima da prisjedne svaki dinar koji su oteli našoj djeci.Oteto je i prokleto, makar to što je oteto blagosiljale neke „vladike“ .

 6. Шта мислиш кад би тако мислиле усташе када дају паре Соњи Бисерко или Наташи Кандић? Нека им да Јосиповић и Изетбеговић из свог џепа?!

  Де мало размишљајте са ширим погледима. Ухватили се партија и Додика па не знате ништа друго. Ако може шта сјебати Вукановића то је то претјеривање у завађању са свима без пријеке потребе, само да би се направила вијест.

 7. Г. Вукановићу, на жалост, недовољно аналитичан текст. И ја сам гледао ову емисију, али нисам стекао утисак да је г.Галијашевић, „посрбица“. Тачно да је у неким својим ставовима г. Галијашевић „просрпски“. Ја то овако видим. У бошњачкој политици 20 вијека, увијек је била борба између утицаја Београда и Загреба. Тако је М.Спахо, важио за неког ко је више према Београду, па чак су претци А. Изетбеговића, били ближи Београду. С друге стране, има једна читава плејада интектуалаца, политичара, па и вјерских службеника који су ближи Загребу. Предводник ове линије почетком „90 година, је Р.Махмутћехајић. Он је био проф. у Осјеку, па је сву научну каријеру стекао у Хрватској. Што се тиче г. Галијашевића, колико се сјећам исти је средином „80 година, пред Скупштином СФРЈ организовао протесте у ткз“афери Мошевац“. Тад се бунио против система, а подршку је добио у Београду. Ја мислим, да ту и лежи коријен, садашње његовог дјеловања.

 8. Господо драга,зашто се одмах дијелите на нације,странке, поднебља и тд.Прочитали сте па ко је разумио разумио.Вукан само хоће да нам провоцира савјест да одаберемо напокон пут ка бољем животу и тај његов начин изражаваља је њему својствен,врши упоређивања са ликовима и догађајима из давне историје кад је владало чојство и јунаштво.
  Нас све везује ова пропаст било гдје да смо,али свак у свом дворишту нека ријешава шта има,а са комшијом мора да сарађива.Ови политичари су потрошени и отишле су им батерије,а пуњача нема,зато морамо мијењати их све,баш све,док Вукан нам стално на то указује и нико га за то не плаћа и има петњу да стане на чело колоне за бољи живот,имали можда још неко?Она је особа чврстог карактера и са много аргумената у рукама,а цињ му је врло јасан.Можда он није најбоње рјешење,али ако покрене заиста неке ствари које заговара, онда ови експерти то неће моћи наставити па би можда се појавили други много боњи који немају петње да сада крену.А ове идејно потрошене и самом себи довоњне ликове које стално коментаришете ја не желим да коментаришем јер су небитни и немају више значење нити ја живим за идеале у људском облику,мој идеал је бољи живот на искреним основама са много поштовања,јела,пића и путовања и још много тога,наравно…

 9. „Вукан нам стално на то указује и нико га за то не плаћа и има петњу да стане на чело колоне за бољи живот,имали можда још неко?“

  Kao prvo Vukan je rekao da prezire političare a bavi se istom. Ne mogu to da svarim.
  Kao drugo Vukan ima priču i ideje kako da bolje živimo, ali mnoge one stvari koje on prezentuje nisu ostvarive u praksi.
  On kad priča rekao bi čovjek pa ima li išta lakše nego voditi narod, a cijela kampanja mu se svodila na nekog arhitektu, mislim, iz Svice koji će mu sve probleme riješiti.
  Pričao je isto kao i vi ovde kako je sve živo propalo, kako više ništa nije ostalo od lopova, sve je opustošeno i da njegov grad liči na nekog oronulog starca a onda kaže kako će razviti turizam pa se pitam odakle turisti ako je on grad predstavio kao neku rupetinu.
  Ima još kontradiktornosti u njegovoj misiji ka prvom velikom cilju, a to je dobro me zapamtite POSLANIČKO MJESTO U NARODNOJ SKUPŠTINI RS, ali ne bih ja sad da se prisjećam njegovih govora. Samo sve ono što je on pisao,radio,tužio se, pljuvao (kako on kaže na otvaranju očiju narodu) ispalo je da je radio za svoju g*** i za svoj interes. I neka mi neko onda kaže da sutra kad sjednu u tu istu političku fotelju od koje mu se povraća neće biti isti kao i ovi danas. Pa neće prvih pola godine mandata a onda po starom srpskom receptu.

 10. Написао сам да ја немам идеале у људском облику и небитан је Вукан,само желим бољи живот.Кад почнете да коментаришете везујете се за ликове чији резултати су видљиви,не бих да коментаришем,а не напишете нова рјешења,па макар и лошија послије била,па хоћемо ли помјерати се више,мислите да ће нам донијети неко нешто боље?!Ви можете ударати мене све док вам не узвратим,а онда ћете посустати и замислити се да ли ћете наставити,такав је живот.Живот је онакав какав стварамо,а ако га просимо…Стварно желим да почнемо писати како даље,а не превртати туђу сламу,ви као да желите да се окренете и онда крећете напријед.Знам ја да сви раде за лову и погледајте филм „ДОЛАР“,све је ту речено.Ја једем хљеба,а кад ћу меса-са овим кад на врби засврби,дајте нова рјешења пустимо ове више јер они и желе да су нам опсесија,дуже ће трајати.Живјели!

 11. Вукановићу, кад си већ у исти кош ставио Кустурицу и Галијашевића ред би био да подсјетиш да је политичку промоцију и земљиште за парк природе Мокра Гора Кустурица добио од Војислава Коштунице. Додик није имао никакав додир са Кустом док их Коштуница није спојио.
  Такође и овај Трифуновић се изрекламирао у вријеме Коштуничиног ортодоксног фундаметализма. А тај Трифуновић је у игру увукао Галијашевића.

  А Коштуница је омиљени Вуканов политичар у Сербији. Јел’тако?

 12. goxistres, , dijelim tvoje mišljenje o Vukanu, ali da bi on, i takvi kao on , došli na čelo kolone moramo počistiti lopovsko smeće ispred nas, dok lopovi ne bi sve nas počistili što im je i cilj, a kojemu se opasno približavaju. Beskrupulozni su, nemilosrdni, bolesno neprijateljski nastrojeni prema narodu, ne biraju sredstva kako da nas unište biološki, a ekonomski i duhovno su nas uništili. E, sad mi kaži, kako govna počistiti, a ne dirnuti ih?

 13. Sjecate se price i halabuke koju je podigao ovaj tkzvani novinar na bn tv o kilogramu zlata koje je dodik navodno dobio..i sta bi ?? nista..jeftina i na zalost za sds / najnepismenija stranka i biraci / zvaka..na kraju zaboravise,,tako i ova jadna piskaralska zadaca..shvatite da krajisnici nece dati vlast nikome osim snsd-u..vise ih je i glasace sparvom za svoje..na zadnjim izborima su ih razbili ko plasticni kineski lavor…nema sds sta trazit sa olionjalim ratnim kadrovima..jad i tuga..a bogamio brzo bi i srpaku utopili u bih…zato ne lupetajkte gluposti..psttttttttttttttt

 14. Ako neko promijeni vjeru iz ubedjenja onda mu treba cestitati i postovati pa cak i oni kojima je prije pripadao,ali dvojica spomenutih su to uradili iz interesa i bolesnih ambicija,sto je jasno kao dan i nanose vise stete onima kojima su dosli nego onima od kojih su otisli.
  To su psiholoski fenomeni kojima timovi najvecih svjetskih psihijatara ne mogu pomoci.
  Daleko im kuca .Uskoro im isticu ugovori ,i postaju slobodni na trzistu,,pa bujrum blesavi narode.