ПОСЉЕДЊИ ЧОВЈЕК НА ЗЕМЉИ (LAST MAN ON EARTH)

Унутрашњим монологом приповједана сторија о човјеку који остаје сам на Земљи. Мене лично је та идеја фасцинирала још из дјетињства, када сам посједовао неку сликовницу која се звала Пале сам на свијету. Ту је један дјечак једно јутро устао и схватио да нема никаквих обавеза, те да може ући и узети шта год хоће, из […]

среда, фебруар 22, 2012 / 17:45

Унутрашњим монологом приповједана сторија о човјеку који остаје сам на Земљи.

Мене лично је та идеја фасцинирала још из дјетињства, када сам посједовао неку сликовницу која се звала Пале сам на свијету. Ту је један дјечак једно јутро устао и схватио да нема никаквих обавеза, те да може ући и узети шта год хоће, из било које радње. То му се доцније није допало, па се пробудио из тог кошмара.

Ипак, овај Пале има објашњење зашто се то десило, а он оније сан. Вампири су преотели земљу, и он ујутру налази мртве људе по плочнику. Носи глогове коце и бијели лук.

Симпатично је гледати филм из периода када се преклапао снимак дима и града да би се добио ефекат. Потпуне глупарије по којима ти вампири никако нијесу способни да уђу у кућу коју је овлаш забарикадирао, или да га савладају док иде пјешке улицом.

На крају се испоставља да ти људи које је он убијао, могу бити излијечени, те да то већ ради нека екипа научника, а да је он добио имунитет, јер га је као малог ујео шишмиш-крвопија.

Све у свему, све већ виђено. На свим фронтовима.

 

(Редитељи: Убалдо Рагона, Сидни Салков; Писци: Ричард Метесон, Вилијем Ф. Лестер, Фјурио М. Монети, Јубалдо Рагона)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *