Посљедње вијести из Министарства здравља Српске: Од латиничења се не одустаје!

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске и Универзитетском клиничком центру Републике Српске извршено је тестирање 529 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код још 14 особа у Републици Српској.

среда, 20 маја, 2020 / 13:27

Ријеч је о четири мушкарца и десет жена. Двије особа мушког пола су средње животне доби и двије старије животне доби. Двије особе женског пола су млађе животне доби, пет средње и три старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта по три особе су из Бањалуке, Приједора и Модриче, двије особе су из Теслића, и по једна особа је из Козарске Дубице, Рибника и Прњавора.

Пет особа је хоспитализовано, док ће остали бити у изолацији у складу са дефинисаним процедурама.

Укупно десет особа није могло да наведе јасну епидемиолошку везу, док су четири навеле контакт са позитивним лицима.

У оквиру активног надзора, у протекла 24 часа, тестирано је још 26 здравствених радник из Бањалуке, Приједора, Мркоњић Града, Добоја, Источног Сарајева и Брода, а позитиван тест на нови вирус корона потврђен је код једне медицинске сестре из Приједора, која се већ налази у изолацији.

Такође, тестирано је и 17 васпитача из вртића у Српцу и Теслићу, и 20 особа из објеката за изолацију. Сви резултати тестова на нови вирус корона су негативни.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.306 случајева вируса корона, а опоравило се 658 особа. Од посљедица COVID 19 преминуле су 93 особе.

У Републици Српској до сада је на нови вирус корона (SARS-CoV-2) тестирано укупно 22.491 особа.