Послије Туниса немири у Јемену

Као ланчана реакција, послије Туниса и Египта, промјене на помолу и у Јемену. Полиција Јемена батинама је разјурила антивладине демонстранте у центру главног града. Престоница Јемена, Сана, била је полигон за демонстранте који су славили оставку египатског предсједника Хоснија Мубарака и захтијевали одлазак шефа јеменске државе Алија Абдулаха Салеха. Главни и одговорни уредник листа Јемен […]

недеља, фебруар 13, 2011 / 17:06

Као ланчана реакција, послије Туниса и Египта, промјене на помолу и у Јемену. Полиција Јемена батинама је разјурила антивладине демонстранте у центру главног града.

Престоница Јемена, Сана, била је полигон за демонстранте који су славили оставку египатског предсједника Хоснија Мубарака и захтијевали одлазак шефа јеменске државе Алија Абдулаха Салеха.

Главни и одговорни уредник листа Јемен пост Хаким Алмасмари рекао је да је неколико људи повријеђено, а више њих приведено и додао да су протести били мањег обима од претходних, када се на улицама Сане окупило око 50.000 људи.

Према изјавама сведока, грађани су се окупљали спонтано, из различитих дијелова јорданске престонице, а затим се сукобили са припадницима безбједносних снага.

Демонстранти су позвали сународнике на дизање сопствене револуције.

"После Мубарака, ред је на Алија", "Народ жели да режим падне" и "Јеменска револуција послије египатске", су неке од парола које су узвикивали демонстранти.

Јемен је најсиромашнија арапска земља и постао је уточиште екстремиста ал-Каиде.

Салех је на власти 32 године и уз либијског лидера Моамера ел-Гадафија и сада свргнутог Мубарака, један је од арапских лидера са најдужим стажом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *