После Обаме и Бакир похвалио Ђукановића

Члан Предсjедништва Босне и Херцеговине (БиХ) Бакир Изетбеговић оцијенио је да су односи Црне Горе и БиХ „коректни”, али да треба радити на јачању политичких и културних веза двије државе. Изетбеговић је данашњим подгоричким Вијестима казао да је бивши премијер Мило Ђукановић „могао бити јаснији у оградама од ратног дијела своје политичке каријере”, али је […]

понедељак, јануар 17, 2011 / 14:10

Члан Предсjедништва Босне и Херцеговине (БиХ) Бакир Изетбеговић оцијенио је да су односи Црне Горе и БиХ „коректни”, али да треба радити на јачању политичких и културних веза двије државе.

Изетбеговић је данашњим подгоричким Вијестима казао да је бивши премијер Мило Ђукановић „могао бити јаснији у оградама од ратног дијела своје политичке каријере”, али је навео и да је Ђукановић „предузео истраге за депортацију босанских избјеглица 1992. године и прогон Бошњака из Буковице” и додао да од Црне Горе очекује да до краја истражи те случајеве.

„Чињеница је и да је Ђукановић предњачио у поправљању односа са БиХ и имао коректнији однос од већине лидера из Србије, а нарочито од лидера босанских Срба”, навео је Изетбеговић.

По његовим ријечима, положај Бошњака у Црној Гори се поправио, али је за њихову пуну равноправност у битним сегментима друштва, сматра Изетбеговић, потребна подршка државе и већинске заједнице.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ је оцијенио да је Црна Гора „имала руководство које је смогло снаге да се окрене будућности, Европској унији (ЕУ) и духу цивилизоване, европске заједнице”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *