Посланик Социјалиста Недељко Милаковић прелази у СДС

Недељко Милаковић посланик Социјалистичке партије у НС РС прелази у Српску демократску странку, сазнаје БН ТВ.

понедељак, 9 јула, 2018 / 11:31

Милаковић ће бити на листи СДС за НС РС. У Изборној једници 3 остало је празно мјесто 7 и управо то мјесто це припасти Милаковићу.

Недељко Милаковић данас није био доступан за коментар. Како БН ТВ сазнаје руководство СДС и Милаковић ће ову информацију званично потврдити до краја седмице.

Извори РТВ БН тврде да је Милаковић ову одлуку донио због незадовољства у Социјалистицкој партији. Иако се очекивало да ће бити носилац листе, то се није догодило.

На претходним општим изборима Недељко Милаковић из Социјалистичке партије РС једини је из те странке који је с око 3.500 гласова освојио директан мандат у Народној скупштини РС.

На тај начин и с толиким гласовима Милаковић је практично социјалистима омогућио прелазак цензуса и улазак у Народну скупштину РС.

Занимљиво је и то да је Милаковић као шести на листи имао 1.500 гласова више од Раденка Ђурице, предсједника бањалучког Градског одбора СП-а и носиоца листе из Изборне јединице три на прошлим општим изборима у БиХ.4 КОМЕНТАРА

  1. Колико знам, једино је Милаковић из цијеле СП прошао директно у НСРС. Све остало су компензациони посланици, од којих неки са бројем гласова који у некој већој општини нису довољни ни за одборнички мандат.

  2. Ови моји другари из СП су говорили да је најбољи човјек у странци.

    Ово је за СДС мач са две оштрице. Господин Милаковић је прошли пут добио личне гласове за човјека (не партију), тако да и СДС може рачунати на добар дио тих гласова, за разлику од СДС прелетачевића који су добили гласове на критици СНСД и не могу поновити резултат у ДНС на пример. Он вјероватно сада има највеће шансе од СДС кандидата за пролаз. Ако се промјени власт, то је добитак за СДС. Међутим, у супротном је врло вјероватно одлепршати у нпр. ДНС и вратити се у СНСД већину, како је то учинио и Стеванчевић.
    Ако су имали дуже вријеме контакте око трансфера, онда је можда и поуздан, ако не, могуће да је убачен као „Тројанац“. Ипак је ова друга опција мање реална с обзиром на то да носи највише гласова у СП. СП би могла једва преко цензуса.

  3. Они су овај пут заузели тактику да свуд лупетају како ће имати 100 000 гласова. Ахахахаха ! А предсједник клуба посланика СП у НСРС имао је 2104 само 607 гласова ? Министарка Јасмина Давидовић добила је 83 гласа и постала министарка ? Од круцијалне важности за опстанак РС и српског народа, је да ова банда остане испод цензуса.