19:10 Вијетнамске власти заплијениле 345.000 кориштених кондома, који су се рецилирали и продавали као нови (ВИДЕО)08:19 Кавказ опет крвав: Азербејџан напао Јермене у Нагорно Карабаху07:49 Вучић и естрада: Плац у селу, Американци који поштују Дражу и четнике, плус ракија за Трампа07:44 На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)07:28 Убијен демострант: Док се полтронски медији баве Бјелорусијом, у Египту протести забрањени од 2013. године07:16 Након литијске кампање, грађанистанска КОВИД-маска: Алекса Бечић никад не би освештао зграду Општине Будва07:09 Кренула кола низастрану: ДПС по анкети ЦЕДЕМ изгубио седмину гласова06:53 Воле нас к'о своје: УНДП и Британска амбасада имају велики интерес да дигитализују државну управу06:13 Панеуропска унија и Католичка црква отворили "Еуропски центар за мир и сурадњу" без присуства Срба06:06 СДС на изборе излази под слоганом: За Српску по мјери свих нас

Посланички клуб Социјалиста тражи од Вишковића да смијени Ђокића

Посланици Социјалистичке партије у Народној Скупштини Републике Српске напустили су данашњу сједницу Извршног одбора партије, те одржали састанак клуба посланика гдје су донијели закључак да од премијера Радована Вишковића траже смјену министра рударства и енергетике и предсједника Социјалистичке партије Петра Ђокића!

четвртак, 23 јануара, 2020 / 19:53

Након што у Херцеговини није имао кворум за одржавање сједнице регионалног одбора ИЈ 9, предсједник Социјалситичке партије Петар Ђокић данас је сазвао сједницу Извршног одбора Главног одбора у Бањој Луци на коју су позвани посланици СП у Народној Скупштини Републике Српске. Умјесто подршке, предсједник Ђокић је од посланика добио захтјев да се смјеста повуче са мјеста министра рударства и енергетике Републике Српске, а по упућеном захтјеву, посланици на челу са шефом клуба Максимом Скоком, напустили су сједницу и одржали састанак клуба, на коме је једногласно усвојен закључак да се тражи Ђокићева оставка.

Шеф клуба посланика СП у НСРС Максим Скоко као разлог прекида сједнице навео је „незадовољство Ђокићевим радом на позицији министра енергетике и рударства“.

„Сједница Извршног одбора прекинута је, након чега смо сазвали хитну сједницу Клуба посланика и једногласно закључили да упутимо допис предсједнику Владе у којем тражимо Ђокићеву смјену са позиције министра, те да посланички клуб СП-а наставља дјеловање као и до сада и унутар коалиције чији је потписник СП“, рекао је Скоко, који је и потпредсједник и члан Извршног одбора СП-а.

Он је истакао да није ријеч о импулсивној реакцији јер већ дуже вријеме посланички клуб указује на пропусте у раду органа странке, а прије свега предсједника партије.

-Јасно је да не постоји подршка за оно што предсједник партије ради у својству министра рударства и енергетике. Наш приоритет је да сачувамо углед партије, углед институција Републике Српске и углед министарства. Умјесто притисака и избјегавања да се да било какав одговор, боље би било да се повуче са позиције министра, јер то није само наш захтјев, него и захтјев чланства, међу којем је велики број демобилисаних бораца Војске Републике Српске. Веома је важно да нагласимо да предсједник Ђокић није имао подршку партије за потписивање уговора на који је негативно мишљење дало и Правобранилаштво Републике Српске, у случају вјетроелектране Гребак – истакао је шеф клуба посланика СП у НСРС и потпредсједник Социјалиста Максим Скоко.

Бивши министар рада и борачко инвалидске заштите Миленко Савановић поручио је да је оставка најмање што Петар Ђокић може да уради како би допринио партији.

-Борци неће и не желе да опросте овакво понашање, а међу Социјалистима је велики број демобилисаних бораца ВРС. Као министар, Петар Ђокић је дјеловао мимо статута партије, против политика за које се залажемо и противно ставовима Павобранилаштва, а све то да би један припадник паравојне формације која је позната по злочинима над српским народом, добио концесиони уговор. На логично питање, чему све то, нема одговора, него се и даље сплеткари, лобира и покушава игнорисати чињеница да Социјалистичка партија и сви искрени социјалисти неће да буду дио тога – рекао је Савановић.2 КОМЕНТАРА

  1. Petar Djokić radi ono sto mu vrh RS-a kaze a ovi dočekali bilo sta da ga kao skinu i da pozivaju na moralnu obnovu a ne zna se ko je gori od koga. Selak kriminalac konobarcic koji je pokupovao diplome,bivsi ministar manijak i ona kako se vec zove sto se ne zna ko je preko nje prešao. Pašće brže nego sto su mislili a htjeli su se dokopati vlasti

Оставите одговор