Посјета већ скаче: Глухаковић разговарао са помоћником из Србије

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић разговарао је данас у Бањалуци са помоћником министра за туризам у Влади Републике Србије Ренатом Пинџо о могућностима за унапређење прекограничне сарадње између Српске и Србије у туризму.

четвртак, 26 октобра, 2017 / 22:08

Разговарано је о пројектима прекограничне сарадње као једној од тема која би требало да буде на дневном реду заједничке сједнице влада Српске и Србије, а која ће бити одржана у Београду.

На састанку је разговарано и о могућностима заједничког наступања Српске и Србије на сајмовима туризма, као и о организовању ђачких екскурзија у Републици Српској за ученике из Србије.

Министар Предраг Глухаковић рекао је да је потребно израдити програме ђачких екскурзија на основу којих би ученици из Србије долазили у Републику Српску и упознавали се са њеним културним и историјским насљеђем. Он је потврдио да такви програми постоје за ученике из Српске, будући да се организују посјете ђачких екскурзија градовима и мјестима од значаја на подручју Србије.

Министар Глухаковић је навео да поједини туристички производи попут Андрићграда у Републици Српској и Дрвенграда у Србији могу бити повезани и представљани страним туристима као јединствен туристички производ, те да би користи од тога могле имати обе земље.

"Потребно је да у наредном периоду сарадњу Српске и Србије у туризму поставимо на виши ниво. Искуства Србије у области зимског, планинског и других врста туризма свакако ће бити корисна за Републику Српску", истакао је министар Глухаковић.

Састанку су из Министарства трговине и туризма присуствовали помоћник министра за туризам и угоститељство Драгана Ристић и савјетник министра Александар Ђурић.