Посао са Медведевом: Пруга до Црне Горе, ПВО системи и беспилотне летјелице

Предсједник Србије Александар Вучић саопштио је да је са Русима потписан споразум о дијелу пруге од Ваљева до Врбнице, до границе Црне Горе, и нагласио да „ћемо послије реализације тог пројекта имати практично нову пругу, у перфектном стању, којом се неће путовати сатима“.

понедељак, 21 октобра, 2019 / 08:14

„За три до четири године имаћемо једну од најбитнијих пруга у Србији у перфектном стању. Конкретно жељезнички коридор Београд-Бар кроз Србију биће потпуно обновљен. Пруга ће бити одлична, нећемо морати да путујемо више од 10 сати до границе са Црном Гором. Возови ће саобраћати преко 100 километара на час“, рекао је Вучић.

Према његовим ријечима, са премијером Руске Федерације српски званичници су разговарали и о војно-техничкој сарадњи.

„Прије шест година година имали смо само само један оперативан Миг-29 и два Миг-а 21. Од борбене авијације, готово нисмо имали ниједан пресретач. У међувремену стигли су мигови из Русије, школске авионе Г4 смо обновили. У саставу РВ се налазе и школски авиони ‘Ласте’. Људи виде разлику. Осјећа се економски напредак. Веће су плате за вољнике. Војска сада има нове Норе, Лазаре…“, рекао је Вучић.

Према његовим ријечима, послије разговора са високом делегацијом Русије, можемо да рачунамо на нове ПВО системе, а очекује се и набавка беспилотних летјелица.

„Јачамо наше капацитете. То је начин да сачувамо нашу земљу“, рекао је Вучић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *