Породични бизнис: Блерова жена заступа албанску владу

Чери Блер, супруга бившег британског премијера Тонија Блера, заступаће албанску Владу у судском спору са америчком компанијом "Рапискан стратеџи", вриједним 250 милиона долара. Адвокатска канцеларија "Омниа стратеџи" на тендеру је добила посао да заступа Владу Албаније у спору са америчком фирмом која је 2013. године потписала уговор на 15 година за инсталирање скенера на граници […]

уторак, март 10, 2015 / 10:49

Чери Блер, супруга бившег британског премијера Тонија Блера, заступаће албанску Владу у судском спору са америчком компанијом "Рапискан стратеџи", вриједним 250 милиона долара.

Адвокатска канцеларија "Омниа стратеџи" на тендеру је добила посао да заступа Владу Албаније у спору са америчком фирмом која је 2013. године потписала уговор на 15 година за инсталирање скенера на граници за сузбијање шверца дроге, оружја и цигарета.

Уговор је отказан након што је на изборима побиједила социјалистичка влада Едија Раме, због чега су Американци у августу прошле године покренули тужбени захтјев тражећи 250 милиона долара одштете, преносе медији.

Њен супруг, бивши британски премијер више од годину дана савјетују албанску Владу, а званични Београд ангажовао га је да "обучава" министре у Влади Србије.

Он је крајем фебруара одржао једносатно предавање појединим министрима Владе Србије.

Чери Блер је раније закључила уговор са Владом Казахстана, гдје је њен супруг такође радио као савјетник. За свој рад у Казахстану, Чери је наплаћивала 975 фунти по сату.

Тони Блер је био премијер Велике Британије 1999. године када је НАТО извршио агресију на Србију.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор