Породице страдалих најавиле посјету Добровољачкој

Гордана Гвозденовић, сестра официра ЈНА Обрада Гвозденовића, и Богдана Томовић, мајка деветнаестогодишњег војника Здравка, који су убијени у Добровољачкој улици у Сарајеву, позвале су данас све надлежне у Федерацији БиХ да одобре церемонију обиљежавања 19 година од страдања српских војника и цивила. Према њиховим ријечима, овај захтјев упутиле су у име свих породица војника који […]

четвртак, март 17, 2011 / 23:38

Гордана Гвозденовић, сестра официра ЈНА Обрада Гвозденовића, и Богдана Томовић, мајка деветнаестогодишњег војника Здравка, који су убијени у Добровољачкој улици у Сарајеву, позвале су данас све надлежне у Федерацији БиХ да одобре церемонију обиљежавања 19 година од страдања српских војника и цивила.

Према њиховим ријечима, овај захтјев упутиле су у име свих породица војника који су страдали у злочину у Добровољачкој улици, и једино што желе јесте да се мирном шетњом, паљењем свијећа и полагањем цвијећа на мјесту злочина, достојанствено поклоне сјенима своје дјеце, браће, очева.“Никада се неће смирити ни ја ни моја душа све док најодговорнији за стравични злочин у Доборовољачкој не буду процесуирани и кажњени за своја сурова недјела“, рекла је Гордана новинарима у Источном Сарајеву.

Она је у име породица војника који су страдали у Добровољачкој упутила апел свим надлежним институцијама да одобре постављање спомен-плоче у знак сјећања на страдање њихових најмилијих.Према њеним ријечима, ни БиХ ни Сарајево данас “нису ни слободна држава, ни слободан град“.Оне су истакле, да ни Суд ни Тужилаштво БиХ не уживају повјерење породица српских страдалника и да је крајње вријеме да се преиспита статус и кредибилитет ових институција.Богдана Томовић посебно је “разочарана и огорчена на понашање и непримјерене изјаве високог представника у БиХ Валентина Инцка“.“Жеља ми је да му лично покажем фотографију и крваве документе мога сина који су пронађени у његовој униформи, а које су сачували и предали ми неки хумани људи и болници на Кошеву, гдје је мој Здравко преминуо од посљедица тешког рањавања“, рекла је Томовићева.

Она је појаснила да жели да од Инцка лично чује “за кога ради и зашто нас свађа…“У нападу на колону ЈНА која се из Сарајева повлачила према касарни у Лукавици 2. и 3. маја 1992. године у Добровољачкој улици, снаге тзв. Армије РБиХ убиле су 42 војника и официра, раниле 73, а заробиле њих 215.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *