Породица Татон тужи Србију за 300.000 евра одштете

Породица Бриса Татона, који је на смрт претучен у Београду 2008. године, поднела је данас преко пуномоћника Вишем суду у Београду тужбу против Републике Србије, односно Министраства унутрашњих послова, којом тражи одштету од 300.000 евра. Пуномоћник породице Татон, адвокат Слободан Ружић, рекао је Танјугу да је поднио тужбу пошто се Републичко јавно правобранилаштво у року […]

среда, 16 маја, 2012 / 14:37

Породица Бриса Татона, који је на смрт претучен у Београду 2008. године, поднела је данас преко пуномоћника Вишем суду у Београду тужбу против Републике Србије, односно Министраства унутрашњих послова, којом тражи одштету од 300.000 евра.

Пуномоћник породице Татон, адвокат Слободан Ружић, рекао је Танјугу да је поднио тужбу пошто се Републичко јавно правобранилаштво у року од 60 дана није изјаснило о могућностима за мирно рјешење, односно споразумом.

Адвокат је прецизирао да правобранилаштво према закону и није обавезно да се изјашњава о могућим нагодбама за одштету, али пошто је одговор са те стране изостао, породица ће покушати да своје право оствари преко суда.

Тужба је поднијета у име Татонових оца, мајке и сестре – Алана, Сузан и Вержин.

Брис Татон на смрт је претучен у центру Београда на Обилићевом венцу 17. септенбвра 2008, непосредно пред фудбалску утакмицу Партизан – Тулуз, коју је као навијач француског тима дошао да прати.

Због тог злочина су хулигани, махом навијачи Партизана, осуђени на казне затвора од четири до 15 година.0 КОМЕНТАРА

  1. Стварно не контам, шта ће тиме да добију? Продају кости свог дјетета. Па онда би свако коме се нешто деси требао да тужи државу, јер није било полицајаца да га спаси. Вјерујем да је овај адвокат нахушкао на ово, осјетио пару, неће смјети да одбију ов понуду због свијета