Породица Настић на окупу

БЕОГРАД – Вуку и Верици Настић, српским држављанима из Калифорније, послије осам мјесеци враћено је њихово двоје дјеце. Брачном пару Настић америчка Агенција за бригу о дјеци 8. јуна прошле године одузела је старатељство над дјецом након што су у службеном лаптопу оца пронађене фотографије наге дјеце. На почетку главног претреса, представници Агенције су изјавили […]

уторак, 15 фебруара, 2011 / 12:14

БЕОГРАД – Вуку и Верици Настић, српским држављанима из Калифорније, послије осам мјесеци враћено је њихово двоје дјеце.

Брачном пару Настић америчка Агенција за бригу о дјеци 8. јуна прошле године одузела је старатељство над дјецом након што су у службеном лаптопу оца пронађене фотографије наге дјеце.

На почетку главног претреса, представници Агенције су изјавили да одустају од тужбе, јер су прегледавши све слике схватили да их је начинило дијете, и суд се сагласио да дјецу одмах треба вратити родитељима.

Представници Агенције све вријеме су се извињавали породици Настић.

Вук Настић је рекао да се осмогодишњи Дамјан и шестогодишња Настасја осјећају добро и да су били смјештени код добре хранитељске породице, али још није могао да каже да ли ће тужити Агенцију и тражити одштету.

Генерални конзул Србије у Чикагу Деско Никитовић је рекао да одлука суда у калифорнијском граду Стоктону да Вуку и Верици Настић врати њихову дјецу представља побједу правде и успјех српске дипломатије и власти, које су стале иза родитеља и подржале своје држављане у њиховом праведном захтјеву.

Он је додао да тужилаштво није имало никакав доказ против Настића и да је судија у судници рекао да никада не би дозволио да Агенција за бригу о дјеци одузме дјецу родитељима да је знао оно што сада зна.

Никитовић је оцијенио да се ту радило о недвосмисленом злостављању невине породице и да је затражена истрага код званичних америчких органа због злоупотребе овлашћења и службеног положаја.

Према његовим ријечима, овим се још једном показује да држава Србија брине о својим грађанима у иностранству.Оставите одговор