Поповићева СНП иде на изборима са СНС

Предсједништво Српске народне партије (СНП) једногласно је одлучило да на предстојећим ванредним парламентарним изборима наступи на заједничкој листи са Српском напредном странком (СНС). Из те странке је саопштено да после избора, кроз институције система Србије, жели да допринесе развоју најбољих политичких, економских, војних и свих других односа са Русијом. Коначно је дошло вријеме да Србија […]

среда, 2 марта, 2016 / 22:34

Предсједништво Српске народне партије (СНП) једногласно је одлучило да на предстојећим ванредним парламентарним изборима наступи на заједничкој листи са Српском напредном странком (СНС).

Из те странке је саопштено да после избора, кроз институције система Србије, жели да допринесе развоју најбољих политичких, економских, војних и свих других односа са Русијом.

Коначно је дошло вријеме да Србија почне да развија системску и планску сарадњу са Русијом, као што то чини са Европском унијом, поручују из СНП.

„То подразумева да после избора буду формиране нове државне институције за развој сарадње са Русијом, по узору на постојеће институције за развој сарадње са ЕУ, које ће представљати механизам за операционализацију свеобухватне стратегије развоја међудржавних односа Србије и Русије”, наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.

Веома важан сегмент политике СНП чини залагање за очување војне неутралности Републике Србије, истичу из СНП.

У том погледу, СНП ће бити гарант балансираног приступа у развоју војних односа Србије са Русијом и НАТО, уз залагање да политика војне неутралности Србије коначно буде потврђена одржавањем референдума о чланству Србије у НАТО.

„Очување војне неутралности Србије, максимално давање доприноса развоју економских односа Србије и Русије, а посебно борба за очување Косова и Метохије у оквиру Србије и подршка суверенитету Српске на изворним дејтонским принципима, биће темељни принципи деловања СНП током предизборне и постизборне сарадње са Српском напредном странком”, стоји у саопштењу.