07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Поплава не дијели Кашмир

У поплавама које су током посљедњих неколико дана погодиле сјевер Индије и Пакистан погинуло је најмање 480 људи. Према посљедњим подацима више од 200.000 људи је блокирано у индијском дијелу Кашмира, а на десетине хиљада кућа је уништено у обилним монсунским кишама и поплавама. На обје стране границе, обилне монскунске кише проузроковале су поплаве због […]

недеља, 14 септембра, 2014 / 12:04

У поплавама које су током посљедњих неколико дана погодиле сјевер Индије и Пакистан погинуло је најмање 480 људи.

Према посљедњим подацима више од 200.000 људи је блокирано у индијском дијелу Кашмира, а на десетине хиљада кућа је уништено у обилним монсунским кишама и поплавама.

На обје стране границе, обилне монскунске кише проузроковале су поплаве због чега су многа села под водом, а власти хеликоптерима и чамцима евакуишу угрожено становништво.

У Кашмиру је јуче ниво воде почео да опада, остављајући за собом девастирана подручја Хималаја.

Спасиоци сада могу да приђу мјестима која су до сада била изолована, а посебно у Шринагару, главном граду овог региона и околини.

Према званичним подацима у поплавама у Кашмиру и региону погинуло је најмање 200 људи, 130.000 је спасено а више од 200.000 је и даље изоловано.

Тренутно је постављено 137 кампова у којима се налази око 100.000 људи.

У Пакистану су власти подигле насипе узводно од града Мултан, оставивши да бујичне воде поплаве усјеве да би сачувале град.

У три региона која су погођена у Пакистану – Панџаб, Кашмир и Гилгит Балтистна до јуче је регистровано 280 погинулих а 214.000 људи је евакуисано.

Сваке године сјевер Индије и Пакистан суочавају се са поплавама које проузрокују монсунске кише.Коментариши