Попиј кафу, и разгули: Није уручен катил ферман у зворничкој болници

Непријатне сцене и тешке ријечи приликом покушаја комисије министарства здравља да изврши смјену на мјесту директора болнице у Зворнику.

четвртак, октобар 19, 2017 / 09:06

Одлука владе Српске гласи да се смјењује досадашњи директор Милорад Дрљевић, и на његово мјесто именује Јован Окука. Радници зворничке болнице листом су стали иза Дрљевића, тврдећи да је срамота што се смјењује човјек који има резултате и колектив који води нема губитке. Пријете да ће бојкотовати новог директора, и да неће долазити на посао уколико буде постављен на дужност.

Тврде да је одлука потпуно политичка, и да иза ње стоји актуелни посланик у ПС БИХ Лазар Продановић. Спомиње се његова приватна болница у Братунцу, те болница Рајка Дукића у Милићима, на уштрб којих се запоставља Зворник.

Делегација која је послата из министарства дочекана је непријатно. Најбоље је погледати, уз пар детаља који се морају нагласити: Сви смо ми били у првим редовима за странку и Додика, Да ли се вама толико тресу гаће од Додика и Жељке, или министра, зашто не смијените све који имају губитке…

Прозвани Продановић се раније огласио и рекао да са смјеном нема везе, премда љекари тврде да је у странци рекао да је тај потез његова лична борба. Умјесто предсједнице владе и министра здравља, чије одлуке се не спроводе, реаговао је Додик, који је рекао да се одлука мора испоштовати, и да је влада била и пред већим изазовима, па није поклелка.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *