Поп – улизам: Градимо вртиће, доста је храмова

Епархија захумско-херцеговачка и приморска препоручила је онима који желе да улажу у изградњу нових храмова да тај новац преусмјере на вртиће, школе, болнице и хуманитарне организације. – Немогуће је вољети Бога а не вољети човјека поред себе, или вољети човјека а не вољети Бога, који је из љубави створио свијет и човјека – каже владика […]

среда, јануар 8, 2014 / 00:34

Епархија захумско-херцеговачка и приморска препоручила је онима који желе да улажу у изградњу нових храмова да тај новац преусмјере на вртиће, школе, болнице и хуманитарне организације.

– Немогуће је вољети Бога а не вољети човјека поред себе, или вољети човјека а не вољети Бога, који је из љубави створио свијет и човјека – каже владика Григорије у интервјуу за „ЕуроБлиц”.

Епархија захумско-херцеговачка и приморска препоручила је онима који желе да улажу у изградњу нових храмова да тај новац преусмјере на вртиће, школе, болнице и хуманитарне организације.

– Ова акција наишла је на врло занимљиве реакције. Дубоко сам увјерен да је та препорука добра и корисна, будући да смо направили довољно храмова, бар у Херцеговини. Било би веома драгоцјено да вољом и упорношћу, уз потпору и садејство добрих људи, помогнемо болнице и школе. Немам ништа против градње цркава и храмова, како би то, уосталом, било могуће. Само мислим да имамо доста цркава и храмова, а чему цркве и храмови ако у њима неће бити људи – пита се владика Григорије. 46 КОМЕНТАРА

 1. григорињо, док је крао и крадуцкао донације и намјештао послове „извођачима“ партијским лизогузима под сумњивим лицитацијама било му је потаман све, е сад кад је видио да је са тим својим нечасним радњама, отјерао народ из Цркве, па му те његове полуприватне богомоље зврље празне, сад би мало промјенио плочу, као дајте нешто и народу, пошто му је одузето све.

 2. Зашто овај потез називате популизмом? Ова иницијатива је једна од бољих и племенитијих, предузета од стране наше цркве. Уосталом ова иницијатива епархије ЗХиП је нешто старија, чудно ми да је тек сада зовете популизмом или сте необавјештени. Иста епархија је покренула акцију новчане помоћи породицама које добију треће и свако наредно дијете (фонд Свети Вукашин), јел и то популизам за фронтал или како то зовете? Та акција је трајала више од двије године, док је било новца који је обезбједила епархија, да би данас била знатно нарушена због неукључивања херцеговачких општина (читај локалних политичара), односно неиспуњавања преузетих финансијских обавеза. Управо тим локалним политичарчићима су пуна уста борбе против бијеле куге, а не само да ништа не предузимају против тога, већ директно угрожавају предузете акције (то је господо драга из редакције нешто горе од популизма, пишете ли о том или сам нешто пропустио).
  На крају крајева имам питање за редакцију: шта наша црква треба да уради да би била добра – можда да се самоукине?

 3. macola, 08.01.2014. 10:52:20

  Требала би да избаци из својих редова политичке комесаре попове, режимске слуге, удбаше свих врста, мантијашке комуњаре, блудне распопове, интересџије свих врста, цијеновничаре по читуљи, по молитви, по сату, и још којешта.

 4. Moj otac je licno cuo kad je jedna zena dosla iz inostranstva u ccrkvu a Grigorije joj nije dao prici i psovao majku,ma kakvo svesteno lice,to je primitivac i kriminalac,kao i nase vodje,koriste funkciju za licno bogacenje.

 5. @Рамштајн
  Ok,
  и… како ти замишљаш да се све то изведе и какве то везе има са овом иницијативом да се не праве нове цркве које ће вјероватно зјапити празне већи дио године??? Цркава (бар у Херцеговини) има и више него што их треба чак и без ових новосаграђених у задњих 20 година, хајде да се мало оренемо томе колико НАС има.

 6. @Рамштајн
  Ok,
  и… како ти замишљаш да се све то изведе и какве то везе има са овом иницијативом да се не праве нове цркве које ће вјероватно зјапити празне већи дио године??? Цркава (бар у Херцеговини) има и више него што их треба чак и без ових новосаграђених у задњих 20 година, хајде да се мало оренемо томе колико НАС има.

 7. Populizam je zato sto je slicno rekao i prosle godine i nije ispostovao jer je uzeo pare od Hidroelektrana na Trebisnjici i udario u obnovu Saborne crkve i doma u Tebinju. Treba djelima svjedociti a ne praznim rijecima. Dosta ce vode proteci da bi mu ljudi bilo sta na rijec povjerovali, kao ranije.

 8. @Citamknjige
  Нема потребе да ми причате о томе шта је Ваш отац ЧУО да се десило у Херцеговини
  @miro
  знам ја врло добро какво је стање у нашој цркви, управо зато и јесам против тога да се критикује све па чак и добре иницијативе које долазе из те цркве (као што је ова)
  @NOIR
  Уколико се добро сјећам, још тада је речено да се пројекти који су већ покренути неће обустављати (као што су нпр. обнове порушених цркава у федерацији), а то о чему говорите и што и сами називате правим именом је ОБНОВА, не новоградња.

 9. Citamknjige, 08.01.2014. 11:01:26 [99662]
  „Moj otac je licno cuo kad je jedna zena dosla iz inostranstva u ccrkvu a Grigorije joj nije dao prici i psovao majku,ma kakvo svesteno lice,to je primitivac i kriminalac,kao i nase vodje,koriste funkciju za licno bogacenje.“
  Čitaškurac, prolupo ti babo, naždero se slanine i rakije, pa laže ko pas , jebo mu ti mater.

 10. macola, 08.01.2014. 11:07:04

  Колико знам, а знам поприлично о томе, хотел Платани нити је вртић нити школа, а газда му је баш овај григорињо који тражи да се улаже у школе? Колико знам и Неимарство није ни вртић ни школа, исто тако и винарија Тврдош као и Агрокоп, а свему је он газда, па зар од тога нема ама баш ништа за вртић или школу, а дао би он туђе паре тамо? Шта је са његовим личним богатствима и зашто политичкопартијском линијом исисава новац из ХЕТ-а за своје интересе, а не за вртиће, школе, а прије свега за прираштај, јер без прираштаја ће и вртићи и школе и цркве зврљити празне!

 11. Macola, prije svega pitanje, zašto birate nikove nakaradne, zlurade , kao skalp, macola,…
  Asocirate me na Jasenovac i, a kkalp na uništenje jednog naroda…
  Ništa nije slučajno, pa ni vaši prijeteći nikovi.

  Drugo, pitaš šta bi trebala da radi našacrkva.

  Da se vrati svom narodu, da stane uz njega u ovo sudbonosno doba, kada je pitanje biti nas, ili ne biti.
  Kada nas ubijaju i duhovno, i materijalno, a bogami i biološki.

  Crkva se svrstala uz naše egzekutore. Kao nikada.

  Prvo treba da baci anatemu na glavnog i odgovornog za našu bijedu, onoga koji nas je odveo u robovlasništvo i u društvo Somalije, Etiopije, Sudana…

  Vladika Vasilije, biskup grigorije …. sve su to packe naše crkve kojih ona treba da se stidi.

  dopustila je da živi podišu kredite da bi sahranili svoje mrtve, sahrane da su skuplje nego svadbe, a crkveni oci žive zivotom kraljevskim dok njen vjerujući narod prolazi kroz najteže dane svoga postojanja….

  Ove riječi grigorijeve su licimjerje, i izrugivanje. Nek on narodu podijeli one silne milione koje mu je uzeo, neka ne prijeti nokautom onome ko misli drugačije, neka sidje iz helikoptera, neka živi životom kakav priliči ovom vremenu….

 12. prijedor, 08.01.2014. 12:11:07 [99675]

  Macola, prije svega pitanje, zašto birate nikove nakaradne, zlurade , kao skalp, macola,…
  Asocirate me na Jasenovac i, a kkalp na uništenje jednog naroda…

  macola, squallp, kayzersoze, clooney,snsdebil,herctref,wam,bigi,…и остали слични,

  траже „слогу и окупљање“ са бојаном, срђаном, војом,николом, славијом, теслом, сутјеском, приједором…:(:-o:D

 13. @Рамштајн
  већина од наведеног јесте у власништву епархије ЗХиМ (а не како злурадо тврдите у власништву владике) и биће њено и послије владике. Ви, претпостављам знате гдје се сливају приходи које остварују па бих волио да нам предочите. Да је било среће па да се вратила сва имовина и цркви и осталим власницима из времена прије комунистичке национализације било би нам свима боље, ал то је друга тема… Као што сам већ написао епархија ЗХиМ и јесте покренула једну другу акцију у вези прираштаја коју нажалост бојкотују политичати (иако су се обавезали да уплаћују само 0,03% од својих буџета). Имате сајт са тачно приказаним приложеним (и ко их је приложио) као и потрошеним средствима. Пошто већ толико добро познајете ситуацију у Херцеговини надам се да ћете препознати имена свештеника епархиеј ЗХиП као и предузећа донатора међу осталим донаторима из реда обичних грађана.

 14. @prijedor, slavija
  стварно не знам какве асоцијације буди у вама термин „мацола“, али ево у циљу ѕдравог диајлога да покушам да објасним.
  Мацола (или маца од милоште B-) ) у Херцеговини значи течшки једноручни чекић који углавном користе мајстори, већином зидари, ал ајд да не идемо сад у детаље, довољно је оволико. Код мене то рецимо буди асоцијације за тежак али поштен рад, може да се повеже и са снагом чињеница рецимо :D.
  Маљ, с друге стране, рецимо означава тежи и дворучни чекић који се користио у тешким физичким пословима као и у терору усташа у мом крају, не само у Јасеновцу (мада бих и у случају маља прво помислио на његову примарну намјену). У кругу од 10-так км од моје куће су три јаме у којима су скончали Срби ураво уз помоћ маља, тако да нема потребе да ми објашњавате усташке злочине.

 15. macola, 08.01.2014. 12:54:17

  Валсништво епархије Захумско-приморске? Да ли се то наша црква одриче духовних вриједности зарад материјалистичких добара!?

  Зашто онда не исплаћују обавезе и плате својим запосленим или сезонским радницима из Агрокопа?

  Ко управља епархијом, ако ти тврдиш да није григорињо власник, већ епархија?

  Како вријеме одмиче, све више схватам вриједност оне наше средњовјековне цркве, српска властела Босне је штитила, зато што су они били искључиво нематеријалисти, молитве по пропланцима, босанске гудуре по којима их је било немогуће стићи и насилно преобратити, зато су се тако успјешно одржали између папског ватикана и цариградског православља, а штитила их домаћа властела, зато што вјерници нису протежирали у њихове земаљске посједе!
  Молитве под ведрим небом на пропланцима и коло, које је често мотив на стећцима и то је то.

 16. @Рамштајн
  морам приузнати да врло вјешто избјегавате постављена питања 😀
  Још само нешто у вези те тзв. Цркве босанске и лажи коју су нам сервирали о богумилима, а на коју видим још увијек људи насједају. У тој истој Херцеговини можете пронаћи и стећке у православним црквама које смо сачували са натписима коме су подизали те цркве, манастире које су подизали људи који су се сахрањивали под стећцима … да не ширим причу даље.

 17. Kad se samo sjetim kako je ovaj raspop i unijat pljuvao po Dodiku, nazivao ga izdajnikom itd, a danas mu je najbliži intimus. Ako to nije dokaz da se radi o najgorem prevrtljivcu politikantu koji se krije iza mantije, onda stvarno ne znam šta je…
  Izbaciti dnevnu politiku iz crkve, ne zbog političara i politike već zbog crkve!

 18. @vojo85,
  можете ли за тренутак да заборавите на лични аниумозитет према владици, уколико је могуће. Интересује ме какво мишљење имате о његовој иницијативи?

  Хвала

 19. macola, 08.01.2014. 13:20:22

  Богумил има везе са црквом босанском таман ко Абориџин са спејсшатлом!?
  Богумили су други пар цокула, а једино што их у неку руку доводи у неку везу са учењем босанске цркве је дуализам и дуалистичко вјеровање које опет води поријекло однекуд из Индије из ко зна које праисторије!

  Не знам које је то твоје конкретно питање, а које по теби ја избјегавам, ја нисам свештеник, да бих морао знати сваког свештеника из Херцеговине и његов рад или његову проповјед. Оно што проповједа григорињо је богохуљење и такви се морају избацити из свештенства што прије, тај је комесар режима у поповској мантији и ништа више од тога не може бити, каква његова хуманост и карактер, не мјери се врједност духа у ганц новим џиповима, нити се духовним радом ствара та врста материјалне добити!

 20. @Рамштајн
  тако су се ствари рјешавале у комунизму, преко кољена – чуј избацити га из цркве :D, , у исто вријеме, а и раније за вријеме КундК монархије отпирлике се и набилавало о „дуализму“ (ма шта то значило) „цркве босанске“ (шта год то било)

  У Херцеговини та срања никада нису пролазила и неће
  енде

 21. macola, 08.01.2014. 13:59:42

  Говорим о чисто нематеријалистичкој вриједности цркве, а ти из крајности у крајност. Ко је одредио посјед Цркви(џамији)? Бог? Држава? Људи? Ко?

 22. @Рамштајн
  Православна црква има посједе малтене од свог оснивања. Шта је метох него посјед манастира? На који начин су долазили до посједа је друго питање: поклонима, куповином, тестаментом … и шта сад?
  Ах, да комунисти су им све одузели да би их вратили нематеријалистичкој вриједности, јел то хоћете да ми кажете?

 23. macola, 08.01.2014. 14:15:46

  Не, него нисам за трули компромис, ако је григорињо власник нечег материјалног и то материјално доноси профит, рецимо хотел Платани, онда не видим зашто би он био повлаштен за изузимање од пореза у односу на било коју другу занатску или угоститељску радњу?
  Када продајеш или купујеш робу, онда знаш цијену, знаш вриједност, знаш количину или знаш тежину робе, а када григорињо продаје своју проповјед, ломљење колача, славе, опијело, прекађивање, крштење,.. сви ти артикли имају своју(његову) цијену, пошто не знам коју стопу пореза на то плаћа григорињо, било би богоугодно да он сам одвоји дио тог колача и подари за изградњу обданишта, вртића, школе, неку стипендију и слично, боље то него што он такав иде од општине до општине и говори како су они још гори од њега, као да то и сами не знамо, а зашто тако не оде великом брату у лакташе, па тамо би тек имао шта да узме за вртић, породилиште, обданиште, школу? Зар не!?

 24. Brate,Ramštajne, kamo sreće da on ide od opštine do opštine, on leti u našem helikopteru, ili se vozi autima skupljim nego prinčevi engleski, sve o trošku naroda.

  A, tek koliko mu iskeširamo za obezbjedjenje, vjerovatno mu je i macol sekuriti.

  Znam sigurno da su momci policajci nekada išli u Trebinje da ga čuvaju. Zamislite, koliko nas je to koštalo.

  To nije rekla-kazala, to je istina, moj kum je bio tamo.
  Sveštena lica treba da se odmaknu od politike, da brane narod od lopova režimskih.

  On , firči i emir…. kakvo trojstvo, što ti umovi smisle skupo nas košta.Ti lome , melju Srpsku kao najsitniji mlin.
  Gdje oni stignu tu trava ne raste, sve se urušava, sve kliže upropast, čemer, jad

  Oni to rade strasno i s uživanjem.

 25. macola

  Nije sporno da nam je natalitet katastrofa, ali tome nije razlog ni manjak obdaništa ni višak crkava već drzava koja uopšte ne obraća pažnju na taj problem, čak naprotiv, smanjuje dječije doprinose itd..Zašto Vladika o tome ne govori? zašto ne kritikuje vladu, već nabraja apstraktne probleme manjaka obdaništa i viška crkava.
  Uostalom zašto bi neko da rađa djecu u državi koja služi kao feud sačice ljudi?
  Šta će nam vrtići kad neće biti djece da u njih idu?

 26. @vojo85,
  кажете: „zašto ne kritikuje vladu, već nabraja apstraktne probleme manjaka obdaništa i viška crkava. „
  како Вам не падне на памет да прича о сфери свог дјеловања. Нама у нашој епархији не треба више храмова од ових што имамо. Зар је тако тешко схватити да владика ПРЕПОРУЧУЈЕ да они који су имали намјеру да дају новац за градњу нове цркве преусмјере тај исти новац онима којима стварно треба.

  Сад ја Вас питам шта је ту апстрактно?

 27. Proponent promašene politike koja je marljivo i naporno radeći stvorila ponajbijedniji narod u Evropi se sjetio u čemu jeste, a u čemu nije budućnost. Bolje ikad, nego nikad. Slučajno ili ne, izgleda da je stopa rasta crkvenog prostora u visokoj korelaciji sa stopom opadanja broja stanovnika.

  Nije škola zgrada, već su škola profesori. Ko će predavati u tim školama i kad se sazidaju?

  Nije bolnica zgrada, već su bolnica ljekari. Ko će liječiti ljude u tim bolnicama i kad se sazidaju?

  Problem je lako stvoriti, ali ga nije lako riješiti. U međuvremenu, uvijek ista postava dosadnih i beskorisnih laprdala predvođena lopovskom političkom klasom, ofucanim akademicima i falsifikovanim profesorima će držati velike i slavne govore prepune laži, a plebiscitarna većina će uredno okrećući glavu od istine aplaudirati tim lažnim odvratnim pojavama. I onda će se svi zajedno pitati zašto i gdje nestaju ljudi.

  Srećan Dan republike!

  Lijep pozdrav

 28. immortal, 08.01.2014. 17:06:08

  Dan republike ce Srbima biti srecan kad se konacno izdvojimo od krvopijske vjestacke tvorevine.

  Nijesam siguran na koji narod mislis da je najbijedniji u Evropi.Mozda Bugari?Ili mislis na ove komsije koje je Vatikan ugurao u istu,pa sad cekamo da vidimo posljedice potpunog odliva i sokackog egzodusa u inostranstvo?

  Sto se tice crkvene imovine,kao i svaka druga.Vlasnik je vlasnik a Brozova otimacina je morala kad tad da se ispravi.
  Smatram da crkva treba i moze da ucini dosta toga po pitanju aktivnog sudjelovanja,prvenstveno u prosvjetiteljkom sektoru a djelomicno i zdravstvenom sektoru.To moze da ucini sudjelovanju u izgradnji pojedinih objekata,kao i obrazovanjem kadrova za iste.

  Na kraju krajeva i u proslosti je crkva bila u funkciji prosvjetiteljstva,kao i osnivac bolnica i tako redom…

  I dan danas je na zapadu(u koji se mnogi kunu)tako.
  Ako funkcionise tamo,zasto nebi funkcionisalo i ovdje.

  Jedino sto je iluzorno i sto ispada po nekima da crkva treba da kao da nekome novac da “pokrene privredu“.Takvo sto,cak i najgori medju crvenima nijesu zastupaliB-)

 29. jahac, 08.01.2014. 17:31:07

  Dok je političara koji rade za strance,kao što je sad slučaj u RS,neće ni biti nezavisnosti.Ja sam prvi put glasao za Dodika nadajući se referendumu,a sad vidim ne samo da sa njim neće biti referenduma,nego smo postali još manje nezavisni pošto ni plate ni penzije ne mogu da se isplate ako nema para iz inostranstva.

 30. macola

  Novi vrtići i škole su besmisleni kao i nove crkve. Vladika umjesto da savjetuje svoje vjernike da imaju što više djece, ili da upre prstom u banditsku vlast, koja samo brine kako da napuni dzepove tajkunima, on pametuje uprazno.

 31. Ја нисам и зато о његовом преосвештенству и не судим.

  Grgurije je čuven po tome da tuži, sudi i donosi presude, sve u isto vrijeme. On nije vladika, on je medijska zvijezda.

  Uhvatio se u kolo sa najvećim probisvjetom kojeg je izrodio srpski narod, i zato je moja presuda: zabrana bavljenja politikom, doživotno!
  Nije tako strašno, možda će imati više vremena da bude episkop.:)

 32. aleks, 08.01.2014. 18:43:23

  Kao prvo,cini mi se da tema nije istorija.
  Kao drugo,nijesam bio lijen nego prije nego odgovorim, procitao sam dobar dio knjige ciji link si mi poslala,zeljno iscekujuci nekakve “istine“da nam uvazeni gospodin Radic iznese u svojem izlaganju u kojem je uzgred budi receno cini mi se posvetio jedno 80% prostora pljujuci po Dereticu i Olgi Pjanovic,koje naziva “agresivnim“B-)

  No,razocaracu te.Od Olge Pjanovic nazalost nijesam procitao nista a od Deretica sam pogledao manje od pola video klipa gdje sam stao kad je Sumerskog ili Asirskog kralja nazvao srpskim.

  Medjutim,interesantna cinjenica je da Radic ocajnicki braneci akademske stavove toliko insistira na stavovima koji su “amaterski“ i koji “sire laz o berlinsko-beckim lazima“ u isto vrijeme ubi se covjek od navodjenja “Franca Babingera“B-)

  Sudeci po izdanju(jedva cekanom)2003-e poslije prevrata i nasilnog postavljanja zutih vlasti,promotera “liberalnih pogleda“,postavlja se pitanje,ko ovdje uostalom nesto “revidira“…

  Ali nebitno,
  Bitna je cinjenica da je jako malo uradjeno po pitanju istrazivanja nase istorije koja je nasuprot tvrdnji novokomponovanih akademika u Zagrebu i Sarajevu i ovih “novijih“ i Beogradu definitivno srpska.
  Jedan(srpski)jezik,koji je vijekovima bio prisutan na ovim podrucjima tzv.zapadnog Balkana i kojim govorimo i ti i ja je neoboriv dokaz.

  Upravo potrebe dnevne politike kreira “nove i nove“ jezike,kao sto je to tzv.Hrvatski(jezik Srba katolika),koji (kao pravi Hrvatski)je sa svojom cakavicom i kajkavicom mnogo blizi Slovenackom nego pravom srpskom a da ne spominjem nekakve bosanske ili sada crnogorske…

  Ne bi me iznenadilo ni da se pojavi “vojvodjanski jezik“ili nekakav backi ili sandzacki i tako redom…

  Ili sto neko rece ovdje besmisleno trpanje u isti kos“crkve bosanske“,bogumila,Islama i ko zna cega,poprima razmjere komicnosti….dok Osman-aga Jones ne iskopa onu cuvenu piramidu i dokaze nesto…vidjecemo sta…mozda su bosanci ipak sa OrionaB-)

  Sto se tice Porfirogeneta,mozda ce biti interesantno da istog Porfirogeneta napadaju i pobijaju upravo(ko bi rekao) Zagrebacki akademiciB-)

  Ali da ne duljim mnogo.
  O nastojanjima Vatikana da obnovi Sveto Rimsko carstvo i napadati tu ideju kao zavjerenicku je,poznavajuci iole istoriju Evrope u najmanju ruku smijesno.
  Pa skoro cjelokupna istorija djelovanja je usmjerena upravo u tom ciljuB-)
  Cini se da pojedini nijesu nikad culi za nasilnu Germanizaciju i “Katolizaciju“ Slavena u Polabju,Teutonske ratove a da ne idem toliko daleko,valjda nikad nikome ne bi jasno sta je to Napoleon radio po RusijiB-)

  O nastavljacima lika i djela Napoleona,AU monarhije i ostalih do danasnjih dana,ne bih trosio rijeci.

  Dalje…tuzno je gledati i citati neke “akademike“koji iskljucivo Srbiju kao srednjovjekovnu drzavu vezuju uopste za srpsko ime ili ako hoces etnicko porijeklo.

  Kad se onomad ujedinise nekakva plemena i knezevine…nasta Srbija i nekakvi Srbi.
  Odkud uopste ta “ujedinjena“izmisljena Srbija kad niko nikad nije spominjao neku malecku Srbiju koja je svima drugima “nametnula“svoje JA?
  A nikad nije ni postojala nego nekakve knezevine;Raska,Travunia,Bosna itd…

  Ali ajd,kad je vec tako jevandjelje,gdje se onda dedose svi ti silni “Rasani“,“Travunianci“,“Zahumljaci“,liliputanci i ostali?B-)
  Jedino je Hrvatska uvijek bila kao Hrvatska a Bosna,Bosna…i to bas sa “narodima“ koji su se isto zvali kao i drzave…

  A kao slag na tortu pokusavaju da pokazu kako su samo Srbi(i to crni) “dovukli se“na Balkan,docim jedini autohtoni ispadose plavusani Bosancerosi.Eto,ja cijeli zivot zivjeh u zabludi ne znajuci da su stari Balkanci,ratnici tipa Leonide i kompanije bili plavusani…

  Pa ko je ovdje mitoman?:D

 33. miro, 08.01.2014. 19:20:45

  Zato nama treba novi pokret koji bi bio u stanju da iznese istorijski zadatak.
  Ja jos nijednog opozicionara ne cuh da se zalaze za stavove kontra zvanicne snsd politike.

  Sve se svodi na suplje price ko je koga zaj…,tj.ko je vise ukrao,ko ovo ono.
  I svi su do jednog prije ili kasnije saglasni sa strancima i svi su sudjelovali u prenosu kojekakvih nadleznosti i ostalih sramnih radnji.

  Dok je suplje price i bice nam suplje u novcaniku kojeg lagano prazne BH institucije i Sokacke uvoznicke kase.

 34. slavija, 08.01.2014. 12:49:10

  macola, squallp, kayzersoze, clooney,snsdebil,herctref,wam,bigi,…и остали слични,
  траже „слогу и окупљање“ са бојаном, срђаном, војом,николом, славијом, теслом, сутјеском, приједором“

  Што ниси разврстао Раму и Симу?

 35. Иницијатива је добра, али чим видим ко је покреће, знам да ће изаћи на криминал.

  Уграђивање на вртићима и сиротиштима баш иде уз Григориња.

 36. Симо П. Ороз, 08.01.2014. 23:57:49 [99747]
  slavija, 08.01.2014. 12:49:10

  macola, squallp, kayzersoze, clooney,snsdebil,herctref,wam,bigi,…и остали слични,
  траже „слогу и окупљање“ са бојаном, срђаном, војом,николом, славијом, теслом, сутјеском, приједором,СИМОМ…

  Што ниси разврстао Раму и Симу?
  ————————

  Ето горе разврстао сам и тебе!
  Није ми овде била намера да разврставам сваког на овом порталу појединачно…него, ја то ‘нако, набацах…знам ја да ти то добро разумијеш 😉

  Све сам претражио, не нађох никаквог „Раму“.
  ХРИСТОС СЕ РОДИ! СРЕЋАН ДАН РЕПУБЛИКЕ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *