Поново слагао: Борис Тадић се приволио да буде премијер

Демократска странка предложила је синоћ Бориса Тадића за мандатара за састављање нове владе Србије. Обраћајући се новинарима у сједишту ДС-а после трочасовне сједнице проширеног предсједништва странке у Београду, Тадић је изјавио да ће о новој влади прво разговарати са коалицијом окупљеном око Социјалистичке партије Србије, пренијела је Бета. После тих разговора, заједно са коалицијом око […]

понедељак, 28 маја, 2012 / 08:20

Демократска странка предложила је синоћ Бориса Тадића за мандатара за састављање нове владе Србије.

Обраћајући се новинарима у сједишту ДС-а после трочасовне сједнице проширеног предсједништва странке у Београду, Тадић је изјавио да ће о новој влади прво разговарати са коалицијом окупљеном око Социјалистичке партије Србије, пренијела је Бета.

После тих разговора, заједно са коалицијом око СПС биће размотрено ко ће бити трећи партнер у будућој Влади, прецизирао је Тадић.

„Мислим да је то основни ред”, поручио је он. „Кад се поставља питање да ли сам ја спреман да преузмем улогу премијера, одговор је ‘да’ – под условом да се прихвате циљеви, начело и план рада који бих изнео својим коалиционим партнерима”, рекао је Тадић. Он верује да неће бити проблема да се формира парламентарна већина. Како је пренео Фонет, Тадић је додао да се никада није догодило да се Влада формира седам дана по завршетку избора и три дана пошто је Републичка изборна комисија прогласила резултате.

Према Тадићевим ријечима, новоизабрани предсједник Србије Томислав Николић, би после разговора са странкама требало да мандат да онима који пруже увјеравања да имају парламентарну већину.

Такође, предсjедник ДС-а је потврдио да не долази у обзир „никаква велика коалиција” са Српском напредном странком и додао да „то никада није ни била опција”.

„Николић је поднео оставку на функцију у СНС, али он припада том корпусу мишљења, који је другачији од оног који заступа ДС”, додао је Тадић.

На питање шта га је навело да промијени мишљење, пошто је у изборној ноћи изјавио да неће бити премијер, Тадић је рекао да је последњих дана од сарадника у странци и грађана чуо увјеравања да не треба одустати од циљева за које се бори ДС, и да је након тога одлучио да преузме ту дужност.0 КОМЕНТАРА

 1. Ништа ново што је Борис слагао, иде му уз политички имиџ. То је више до народа. Знате како код нас Миле каже када слаже: ко им је крив, гласали су за мене?

  Него ја мислим да се овдје Борис и не пита. Можда би он и да збрише, али ментори су ментори а тајкуни су тајкуни. Има то своју цијену 😀 није он залуду кукао како није лако бити предсједник B-)

 2. heh.juče je tadić (piše se malim slovó ) govori jedno, a danas drugo.
  kako vjerovat takom čojeku (mada ne liči na čojeka)
  opasno se kockati sa budućnosti Srbistana.
  tadić nema mišjenje. samo priča što mu dostave na papiru. Sad je u ofanzivi “ biću prewijer. ako krene borba protiv korupcije i lopova. alo pa šta si do sada delao.
  ko je vladao Srbijicom ?

Оставите одговор