Поновљени избори: Побједа СДА у Вукосављу

На поновљеним изборима у Источном Мостару побиједио је СДС, у Источном Дрвару СНСД, док је у Вукосављу начелник из СДА. На поновљеним локалним изборима на бирачком мјесту у Модричком Лугу у општини Вукосавље кандидат СДА за начелника општине Елвир Хаџиомеровић освојио је 420 гласова. Кандидат СНСД-а Борислав Ракић освојио је четири гласа, а било је […]

недеља, 18 новембра, 2012 / 23:02

На поновљеним изборима у Источном Мостару побиједио је СДС, у Источном Дрвару СНСД, док је у Вукосављу начелник из СДА.

На поновљеним локалним изборима на бирачком мјесту у Модричком Лугу у општини Вукосавље кандидат СДА за начелника општине Елвир Хаџиомеровић освојио је 420 гласова. Кандидат СНСД-а Борислав Ракић освојио је четири гласа, а било је и шест неважећих листића.

Одборничка листа СДА за Скупштину општине Вукосавље освојила је 254 гласа, Странка за БиХ 67, СББ БиХ 20, по један добиле су СДП БиХ, ДНС, ХДЗ БиХ, Народна странка "Радом за бољитак", док је било и 29 неважећих листића.

На поновљеним изборима за начелника и Скупштину општине Вукосавље на бирачком мјесту у Модричком Лугу, према првим прелиминарним разултатима, гласало је укупно 430 бирача, односно 66 одсто.

На поновљеним изборима у Источном Мостару одборничка листа СДС-а добила је највећи број гласова – 108, а на другом мјесту је ДП са освојена 34 гласа, потврдио је Срни предсједник Општинске изборне комисије Бранко Чворо.На трећем мјесту је одборничка листа СДА, којој је повјерење указало 12 гласача.

Од укупно 162 пребројана листића било је осам неважећих.

Досадашњи начелник општине Источни Мостар Радован Палавестра, кандидат СДС-а, са освојених 97 гласова поново је изабран на ову функцију, док је његов противкандидат Мирослав Маврак из ДП-а добио повјерење 63 бирача.

На поновљене изборе у најмањој херцеговачкој општини право гласа имало је укупно 189 регистрованих бирача, док је на протеклим локалним изборима који су одржани 7. октобра било регистровано укупно 212 гласаача, али је за 23 лица пребивалиште поништено због лажног пријављивања мјеста боравка.

На локалним изборима 7. октобра за начелника општине Источни Мостар био је изабран Мирослав Маврак са укупно 97 гласова, док је његов противкандидат Радован Палавестра имао шест гласова мање.

Централна изборна комисија БиХ поништила је изборе на редовном бирачком мјесту за начелника у изборној јединици Источни Мостар због, како су навели, утврђених неправилности које могу утицати на изборни резултат.

На поновљеним локалним изборима у општини Источни Дрвар у трци за начелника општине побиједио је кандидат СНСД-а Драган Лукач, који је добио 91 од 168 гласова, потврдио је Срни предсједник Општинске изборне комисије Војин Михајловић. Кандидат НДС-а Ђуро Јосиповић други је са освојена 64 гласа.

На изборима за одборнике, листа СНСД-а добила је највећи број гласова 71, док је на другом мјесту НДС са освојеним 21 гласом.

На трећем мјесту је листа ДНС-а и Завичајних социјалдемократа са по 18 гласова, а иза њих се налази одборничка листа Социјалистичке партије и ПДП-а са по 16 освојених гласова.

Михајловић је навео да је на данашње поновљене изборе изашло 168 или 74 одсто од укупног броја редовних бирача.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *