Поништени локални избори у Шапцу

Градска изборна комисија Шапца поништила је изборе на свих 100 бирачких мјеста, због утврђивања бројних неправилности.

четвртак, 25 јуна, 2020 / 10:34

Неке од неправилности су неколико хиљада фалсификованих гласачких листића, куповина гласова, непотписане потврде о бирачком праву за лица која нису била у стању да изађу на бирачко место, гласање без важеће личне карте и друге утврђене неправилности биле су разлог да се донесе оваква одлука.

Након приговора представника листе “Небојша Зеленовић-Шабац је наш” на 42 бирачка мјеста ГИК је све до сриједе касно увече разматрао указане неправилности током локалних избора.

Тако за око 1.000 гласова СНС нема доказа да су их грађани дали ван бирачких мјеста, дакле, на терену, јер не постоје обавезне писмене потврде на обрасцу ГИК-а које то потврђују, преноси Данас.

Два дана прије одлуке

Такође, у већем броју гласачких кутија на сеоском подручју, није пронађен контролни листић ГИК-а, што је све разлог за обавезно поништавање изборног процеса на тим гласачким мјестима.

Иначе, за локалне изборе у Шапцу пријављено је 12 листа, од чега су четири комплетне са свих 69 кандидата за одборнике. На бирачком списку је 102 393 грађана са правом гласа.

амерички амбасадор са градоначелником Шапца

Градоначелник Шапца је Небојша Зеленовић, предсједник „Заједно за Србију“ огранка ДС. Спомињан је као неко ко ће бити предсједник странке која би ујединила све фракције ДС.

Из буџета града Шапца финансирано је штампање новог издања књиге Радомира Константиновића, Философија паланке, „библије другорбијанства“.1 КОМЕНТАР

  1. Bio sam u Šapcu više puta ove godine.
    Strašno je bilo vidjeti land rovere žandarmerije po gradu na svakom koraku onako iz čiste mira Neša slina za račun Pičkouste lude demonstrira silu nad slobodnim gradom i građanima koji ne vole radikalno napredni nacizam.
    Žao mi je i Frontala,radovati se pobjedi nacizma koji se na kraju pokazalo da može pobijediti samo falsifikovanjem 4000 glasačkih listića + lažnih 1000 glasova u odsustvu.
    Šabac više nije ni bitan, zemlja je do kraja pala u ruke nacista.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *