Помпео и Монтенегрини – или како се издаја назива доприносом (ВИДЕО)

Предсједник Мило Ђукановић примио је америчког државног секретара Мајка Помпеа, који борави у званичној посјети овој славној српској држави, која је у канџама постсоцијалистичког неомондијализма, оличеном у некада поносном Србину Милу, а сада Монтенегрину.

петак, 4 октобра, 2019 / 15:46

Помпео је раније данас слетио на подгорички аеродром, гдје га је дочекао министар вањских послова Срђан Дармановић. Ђукановић је приликом сусрета с Помпеом рекао да Црна Гора остаје поуздан партнер у региону, пожељевши Помпеу топлу добродошлицу у Црну Гору.

Издаја као допринос

Помпео је, са друге стране, оцијенио да су Црногорци мала нација, с огромним доприносом (!?). Није Помпео навео који је то допринос, али је јасно да је у питању удружени рад Ђукановића и Бориса Тадића, којим је Србији онемогућен излаз на море. Изолована и окружена, доведена је пред свршен чин окружена послушницима НАТО.

То је, и у СФРЈ, био план Јосипа Броза Тита и сарадника, када су поново оснивали Црну Гору, која је у Браку Зорке Петровић и Александра Карађорђевића била трајно уједињена са својом браћом у Србији. Но, и Тито, који је само Србији дао двије покрајине, ускратио Истру коју су српски борци заслужили и освојили од фашистичке Италије, свеједно Црној Гори није могао измислити другу заставу до оне идентичне са Србијом!

Зато је Ђукановић морао отићи корак даље. На првом мјесту, поготово битан као гранична земља, морао да пљуне на Косовски мит и изда све за шта се наводно залагао, приликом блокаде Дубровника.

Душко Марковић жели да САД и ЕУ дисциплинују његове неистомишљенике

Од стратешког је значаја да САД и Европска унија (ЕУ) буду присутне на Западном Балкану, како се не би оставио простор онима који не дијеле наше заједничке принципе и вриједности, порука је предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића. Помпео је, са друге стране, поручио да ће САД наставити да буду уз Црну Гору, као партнера и савезника.

Марковић је саопштио да је посјета Помпеа доказ да САД цијене наше савезништво и конструктивну улогу у региону и шире.

"Цијенимо подршку коју је Помпео исказао Црној Гори у ЕУ интеграцијама, и похвале на рачун реформи које је постигла. Црна Гора ће несмањеним темпом наставити реформе у области владавине права, борби против корупције и криминала, заштити новинара, прије свега због нас, а онда и због ЕУ. Наставићемо борбу против трговине људима", рекао је Марковић.

Државни криминал за два одсто издвајања за војску

Он је рекао да је током сусрета добио увјеравања "да ће Сједињене Америчке Државе наставити да подржавају институције Црне Горе у борби против свих облика организованог криминала".

Ако би гледали право, прво би требало кренути од државног руководства, али Помпео више циља на план Доналда Трампа, да се и остатак НАТО трабаната активније укључи у финансирање војног савеза чији противник СССР, већ одавно не постоји.

Марковић је изразио увјерење да ће Црна Гора до 2024, а можда и прије, постићи "заједнички договорени циљ" од два одсто издвајања за одбрану.

Хвалите нас уста наша, јер пређосмо код усташа

Иначе, званична посјета државног секретара је, након посјете потпредсједника САД Мајка Пенса Подгорици, августа 2017, још једна потврда одличних односа Црне Горе и Сједињених Америчких Држава и црногорско-америчког савезништва, поручују из Владе.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

"Свједоци смо лидерства Црне Горе у конфронтацији с опасностима 21. вијека": Помпео при доласку у Подгорицу Помпео је честитао Црној Гори приступање НАТО савезу, називајући посјету, првој од издаје остатка српства, историјском.

Црна Гора, како је рекао, не само да подржава регионалну стабилност као чланица НАТО, већ дијели америчке приоритете и читавом спектру спољно-политичких питања.

Сајбер Црна Гора против Сајбер Русије (плус упуцана нога Оливере Лаковић)

"Свједоци смо лидерства Црне Горе у конфронтацији с опасностима 21. вијека. Захваљујући нашој сарадњи у области сајбер безбједности с Црном Гором успјели смо да развијемо заштиту од најновијег руског софтвера који штити милијарде уређаја широм свијета", рекао је Помпео.

"Они ће вам помоћи да дођете до резултата. Раније ове године упознао сам Оливеру Лакић, новинарку која је упуцана у ногу због извјештавања о шверцу цигарета. Такви напади на новинаре су напади на демократију и заједничке принципе НАТО савеза. Починитељи нападе мораће да одговарају", казао је Помпео.

Саопштио је податак да у овом тренутку више од 50 америчких компанија послује у Црној Гори, али се није пуно задржавао око тога ко је главни шверцер цигарета и без чијег знања нико не може бити упуцан, па макар и у ногу.

Све у свему, Петар Петровић Његош се врти у гробу као вентилатор, на овај развој дешавања у Црној Гори, па вјероватно зато Мило Ђукановић и његова монтенегринска банда искорјењују српску азбуку и све више гурају Његоша у страну.Оставите одговор