Помоћ за мале Роме

Представници општине Добој уручили су новчана средства за 35 ромске дјеце која редовно похађају основну школу. Начелник општине Добој Обрен Петровић рекао је да ће општина наставити да пружа новчану и материјалну помоћ дјеци ромске националности која редовно похађају наставу. "То треба да буде подстицај, не само њима као школарцима, већ и њиховим родитељима да […]

уторак, 28 јуна, 2011 / 08:37

Представници општине Добој уручили су новчана средства за 35 ромске дјеце која редовно похађају основну школу.

Начелник општине Добој Обрен Петровић рекао је да ће општина наставити да пружа новчану и материјалну помоћ дјеци ромске националности која редовно похађају наставу.

"То треба да буде подстицај, не само њима као школарцима, већ и њиховим родитељима да своју дјецу редовно шаљу у школу и да их контролишу у испуњавању наставних и школских обавеза", рекао је Петровић на пријему за делегацију националних мањина.

Потпредсједник Удружењем Рома "Златни точак" Хазим Мујић захвалио је начелнику Добоја, подсјетивши да у овом граду живи 55 породица Рома са више од 400 чланова, од којих је највећи број незапослен.

Мујић је истакао да од око 170 ромске дјеце само 35 редовно похађа основну школу.

Јучерашњи пријем организовали су начелник Петровић и предсједник добојске Скупштине Здравко Петровић у сарадњи са Савезом националних мањина регије Добој поводом обиљежавања Дана општине Добој – 28. јуна.

У Центру за културу синоћ је у 20.00 часова поводом Дана општине одржана свечана академија. Раније су положени вијенаци на спомен-обиљежја на подручју ове општине и организован је пријем за Данијела Шарића, члана шпанског Рукометног клуба "Барселона", као и за делегацију Рукометног клуба "Слога".

Свечаности обиљежавање Дана општине Добој почеле су 1. јуна и до данас је одржано више културно-спортских и друштвених манифестација и пријема, а биће завршене 29. јуна позоришном представом "Ромео и Јулија" у извођењу драмског студија добојске Гимназије "Јован Дучић".