Помен на страшни злочин у Бијелом Потоку

Удружење породица, потомака и поштовалаца жртава усташког терора од 1941. до 1945. за бригу о спомен комплексу Бијели Поток – Бањалука данас ће обиљежити 70. годишњицу страдања Срба Бијелог Потока и 10. годишњицу од подизања Спомен-обиљежја. Ове манифестације организују се уз подршку Административне службе града Бањалука и СУБНОР-а. Пригодна Академија биће одржана у Основној школи […]

понедељак, 16 априла, 2012 / 09:50

Удружење породица, потомака и поштовалаца жртава усташког терора од 1941. до 1945. за бригу о спомен комплексу Бијели Поток – Бањалука данас ће обиљежити 70. годишњицу страдања Срба Бијелог Потока и 10. годишњицу од подизања Спомен-обиљежја.

Ове манифестације организују се уз подршку Административне службе града Бањалука и СУБНОР-а.

Пригодна Академија биће одржана у Основној школи "Станко Ракита" у Врбањи од 9.00 до 11.00 часова, а 12.00 часова биће служен парастос у Бијелом Потоку, код Спомен обиљежја.

За све заинтересоване грађане организован је бесплатан превоз на ову манифестацију.

Парастос у Бијелом Потоку служи се на други дан Васкрса од 2002. године у организацији овог дружења. У Бијелом Потоку налази се спомен-обиљежје страдалим Србима у том мјесту, које су на звјерски начин побиле усташе на Васкрс 1942. године.

На спомен-обиљежју се налазе имена 54 жртве од једне до више од осамдесет година, побијене маљевима, камама, сјекирама и другим хладним оружјем на највећи хришћански празник./