Пољопривредници исказали незадовољство својим положајем

Дијељењем краставаца из домаће производње испред зграде заједничких институција БиХ Удружење пољопривредника у БиХ данас исказује незадовољство својим положајем у земљи. Предсједник Удружења Миро Пејић рекао је Срни да је поврће из домаће производње, поред прекомјерног увоза у протеклим годинама, сада доживјело још лошији пласман због негативне кампање у Европи. Пејић је позвао грађане БиХ […]

уторак, 14 јуна, 2011 / 11:47

Дијељењем краставаца из домаће производње испред зграде заједничких институција БиХ Удружење пољопривредника у БиХ данас исказује незадовољство својим положајем у земљи.

Предсједник Удружења Миро Пејић рекао је Срни да је поврће из домаће производње, поред прекомјерног увоза у протеклим годинама, сада доживјело још лошији пласман због негативне кампање у Европи.

Пејић је позвао грађане БиХ да несметано и без страха конзумирају домаће производе, те позвао власти у БиХ да у року од 30 дана формирају Савјет министара БиХ.

Он тражи да се донесе одлука о заштити домаће производње и да се донесе одлука о опорезивању луксузне робе како би се осигурала значајна средства за подстицај у пољопривреди на ентитетским нивоима.

"Ако до тога не дође, блокираћемо граничне прелазе у оба ентитета", поручио је Пејић додавши да ако и то не уроди плодом, пољопривредници из БиХ ће формирати шаторско насеље пред институцијама и блокирати унутрашње саобраћајнице.



Оставите одговор