Пољопривредници хоће у Београд!

Војвођански пољопривредници ће са својим тракторима остати до даљег испред зграде Владе Војводине, док се не види да ли ће уродити плодом молба покрајинског премијера Бојана Пајтића Министарству унутрашњих послова да буду пропуштени до Београда – рекао је данас Срни предсједник Управног одбора Асоцијације пољопривредника Мирослав Киш. "Пајтић нам је обећао да ће молбу пољопривредника […]

уторак, 31 маја, 2011 / 17:52

Војвођански пољопривредници ће са својим тракторима остати до даљег испред зграде Владе Војводине, док се не види да ли ће уродити плодом молба покрајинског премијера Бојана Пајтића Министарству унутрашњих послова да буду пропуштени до Београда – рекао је данас Срни предсједник Управног одбора Асоцијације пољопривредника Мирослав Киш.

"Пајтић нам је обећао да ће молбу пољопривредника упутити МУП-у, како би војвођански пољопривредници пред зградом Владе у Београду заједно с својим колегама из целе Србије протестовали због смањења субвенција регистрованим пољопривредним газдинствима у земљи. А, колико ћемо још остати испред покрајинске владе зависиће од одговора из МУП-а", рекао је Киш.

Он је додао да ће Пајтић о захтјевима пољопривредника обавијестити и премијера Србије Мирка Цветковића, као и министра за пољопривреду Душана Петровића.

"Не тражмо ништа више него да Цветковић и Петровић обезбеде континуитет мера у пољопривреди, како паори, а с њима и цела држава не би дошли на просјачки штап", навео је Киш.

Представници пољопривредних удружења на данашњем састанку тражили су од Пајтића да својим ауторитетом код надлежних органа издејствује пролаз војвођанским пољопривредницима и њиховим тракторима од Новог Сада до Београда.

Око седамдесетак пољопривредника и њихових трактора од синоћ се налази изспред зграде покрајинске Владе, повремено блокирајући саобраћајнице испред ње, а полиција им не дозвољава да својим машинама крену ка Београду.

Војвођански пољопривредници заједно са осталим у Србији протестују због најаве Министарства за пољопривреду да ће субвенције од 14.000 динара по једном хектару добијати само регистрована газдинства која посједују до десет хектара земље.

Министарство пољопривреде Србије је прошле године донијело одлуку о субвенционисању регистрованих пољопривредних газдинстава у Србији с поменутим износом, али не до десет, него до стотину хектара земље, коју обрађују.Оставите одговор