Политика сјећања: Командант Гатачке бригаде негодује, али не именује

Некадашњи командант Гатачке бригаде Војске Републике Српске Родољуб Анђић изјавио је Срни да је добро што смо коначно успјели да се одужимо гатачким херојима за стварање Републике Српске, за коју су дали оно што је највредније – своје животе.

уторак, 7 августа, 2018 / 13:20

Анђић је истакао да је за све те хероје који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату увреда ако данашњем обиљежавању Дана Гатачке бригаде присуствују појединци који то нису заслужили.

"Што се тиче људи који присуствују откривању споменика погинулим борцима из ове општине, то је проблем гатачког руководства", оцијенио је Анђић.

Он је указао на однос који има "Хрватска према својим домољубима, која истинске злочинце одликује за злочине које су починили прије 20 година", док код нас, како је навео, противници и рушитељи Републике Српске нападају славне генерале као што је Новица Симић и други.

Поводом Дана Гатачке бригаде данас ће у Гацку бити откривен споменик борцима из ове општине који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату.

Обиљежавању Дана Гатачке бригаде ће, како је најављено, присуствовати члан Предсједништва из Републике Српске Младен Иванић и лидер СДС-а Вукота Говедарица.

Гатачка бригада симболично обиљежава 7. август као дан сјећања на то када је та јединица 1992. године кренула на први борбени задатак.